H Ευρωπαϊκή Επιτροπή twittaρει για Ελλάδα

H Ευρωπαϊκή Επιτροπή twittaρει για Ελλάδα

Ένα ενδιαφέρον twitter έπεσε στην αντίληψη μου χτες από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, για συνολική χρηματοδότηση της Ελλάδας από το EFSI (Ευρωπαϊκό Ταμείο Στρατηγικών Επενδύσεων) ύψους 1,7 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή το ποσό αυτό αναμένεται να ενεργοποιήσει 5,7 δισ. πρόσθετων επενδύσεων και αφορά προγράμματα υποδομών και καινοτομίας.

Ήδη μάλιστα έχει εγκριθεί η χρηματοδότηση 11 έργων από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων –με τη στήριξη πάντα του EFSI- συνολικού ύψους 1,4 δισ. και αναμενόμενης μόχλευσης 3,5 δισ. Το ενδιαφέρον είναι ότι έχουν πρόσθετα εγκριθεί εννέα συμφωνίες από το Ευρωπαϊκό Επενδυτικό Ταμείο συνολικής χρηματοδότησης 313 εκατ. ευρώ, τα οποία αναμένεται να αναζωογονήσουν 11.298 μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Μεταξύ των ωφελούμενων όμως είναι και κάποιες μεγαλύτερες όπως η Terna Energy Group, με δάνειο 24 εκατ. ευρώ, προκειμένου να εγκαταστήσει τρία συγκροτήματα ανεμογεννητριών στη Βοιωτία, στηρίζοντας δεκάδες θέσεις εργασίας.

Η Cosmote, η οποία εξασφάλισε χρηματοδότηση 150 εκατ. ευρώ με στόχο την ανάπτυξη ευρυζωνικών δικτύων σε επαρχιακές και απομακρυσμένες περιοχές.

Τέλος η Creta Farms, εξασφάλισε 15 εκατ. ευρώ δάνεια από την ΕΙΒ, με στόχο την ανάπτυξη νέων προϊόντων. Η Creta Farms ήδη έχει καινοτομήσει στην παραγωγή υγιεινότερου κρέατος με τη χρήση παρθένου ελαιόλαδου αλλά και καινοτόμων μεθόδων στις φάρμες της. Ήδη η εταιρεία έχει προχωρήσει μετά τη χρηματοδότηση στην πρόσληψη 100 επιπλέον υπαλλήλων.

Μαίρη Βενέτη

 

Αποποίηση Ευθύνης
Το υλικό αυτό παρέχεται για πληροφοριακούς και μόνο σκοπούς. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να εκληφθεί ως προσφορά, συμβουλή, ή προτροπή για αγορά ή πώληση των αναφερομένων προϊόντων. Παρόλο που οι πληροφορίες που περιέχονται, βασίζονται σε πηγές που θεωρούνται αξιόπιστες, καμία διασφάλιση δεν δίνεται ότι είναι ακριβείς ή πλήρεις και δεν θα πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Photo by Yves Logghe/AP