«Φρένο» στο κερδοφόρο σερί της Wall

«Φρένο» στο κερδοφόρο σερί της Wall

Με απώλειες ολοκλήρωσαν τη σημερινή συνεδρίαση  οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street με τους επενδυτές να εξαργυρώνουν ένα μικρό μέρος των κερδών από το ράλι των τελευταίων ημερών. 

Πρόκειται για την πρώτη ημέρα απωλειών για τον S&P 500 μετά από έξι συνεδριάσεις ενώ ο Nasdaq έπεσε από τα ιστορικά υψηλά. Για τον βιομηχανικό δείκτη ήταν οι πρώτες απώλειες μετά από τρεις ημέρες.

Οι επενδυτές παρά το γεγονός ότι ποντάρουν στην επανεκκίνηση της οικονομίας μετά το lockdown εμφανίζονται επιφυλακτικοί λόγω της αύξησης των κρουσμάτων.

Χαρακτηριστική ήταν η τοποθέτηση του προέδρου της Fed της Ατλάντα στους FT που εκτίμησε ότι αν αυξάνονται τα κρούσματα η επανάκαμψη της οικονομίας θα είναι «ανώμαλη».

Την ίδια ώρα, θετικά είναι τα μηνύματα από την μάχη κατά του κορονοϊού με την αμερικάνικη κυβέρνηση χρηματοδοτεί την φαρμακευτική εταιρεία Novamax με 1,6 δισ. δολάρια για την δημιουργία εμβολίου.

Στη λήξη της συνεδρίασης ο Dow Jones έκλεισε με απώλειες 1,51% ή 396 μονάδων στις 25.890 μονάδες, ο διευρυμένος δείκτης S&P 500 υποχώρησε κατά 1,08% στις 3.145 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq κατέγραψε απώλειες 0,86% κλείνοντας στις 10.343 μονάδες.

Στα μάκρο της ημέρας, συνολικά 6,5 εκατ. Αμερικανοί είτε βρήκαν νέα εργασία είτε επαναπροσλήφθηκαν τον Μάιο, σύμφωνα με τα κυβερνητικά στοιχεία που δόθηκαν σήμερα στην δημοσιότητα. Οι μαζικές προσλήψεις τον Μάιο ωστόσο κάλυψαν μόνο ένα μέρος από τις δεκάδες εκατομμύρια θέσεις εργασίας που χάθηκαν τον Μάρτιο και τον Απρίλιο.

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία οι ανοιχτές θέσεις εργασίας αυξήθηκαν φτάνοντας τα 5,4 εκατ. τον Μάιο από 5 εκατ. τον προηγούμενο μήνα.

Νωρίτερα, πτώση κατέγραψαν σήμερα οι κυριότερες ευρωπαϊκές αγορές, καθώς οι αύξηση των κρουσμάτων της πανδημίας στις ΗΠΑ δημιουργούν ανασφάλεια στους επενδυτές για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας.