Επίσημο άνοιγμα και έκθεση του Cédric Bouteiller από τον Καπόπουλο στη Σκουφά
Αγορά Τέχνης

Επίσημο άνοιγμα και έκθεση του Cédric Bouteiller από τον Καπόπουλο στη Σκουφά

Παρουσία του φημισμένου καλλιτέχνη, θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 6 Απριλίου τα επίσημα εγκαίνια της γκαλερί Kapopoulos Fine Arts, στην οδό Σκουφά 5-7 στο Κολωνάκι.

Urbanism, αλλιώς τέχνη της πόλης, είναι το σύνθημα της νέας γκαλερί που έστησε η οικογένεια Καπόπουλου στο αθηναϊκό κέντρο (Σκουφά 5-7). Ποιος καλύτερος τρόπος, λοιπόν, να γιορτάσει επίσημα το ξεκίνημά της από μία έκθεση του καταξιωμένου Cédric Bouteiller που η υπογραφή του είναι σημαία για το ισχυρό στις μέρες μας καλλιτεχνικό κίνημα. Ο Γάλλος εικαστικός μάλιστα δημιούργησε ειδικά για την έκθεση στο Κολωνάκι έργα με αναφορά στο αστικό τοπίο της πρωτεύουσας.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Μπουτεγιέ συνεργάζεται με την γκαλερί Kapopoulos Fine Arts. Δουλειά του έχει παρουσιάσει ξανά στο παρελθόν, στις αίθουσες που διατηρεί η οικογένεια στην Πάτμο και τη Μύκονο.

Τα έργα του αποτελούν συνδυασμό πολλών διαφορετικών τεχνικών, ένα μείγμα μοντέρνων φωτογραφικών εντυπώσεων, σύγχρονης ζωγραφικής, γκράφιτι, ψηφιακής τέχνης και κολάζ. Και πάντοτε έχουν άμεση σχέση με το κλεινόν άστυ, το χρώμα και τον ρυθμό της πόλης.

Στους πίνακες του οι απόψεις και τα αστικά γνωρίσματα αναμειγνύονται με fashion icons, με τις γυναικείες μορφές να έχουν τον πρώτο λόγο σε αυτές τις συνθέσεις. Από τα έργα του αναδύονται στοιχεία μνήμης και εικόνες από επισκέψεις του σε πόλεις όπως η Νέα Υόρκη, το Λονδίνο, το Παρίσι, το Τόκιο και η Σαγκάη.

Ο Σαρλό, η Μπριζίτ Μπαρντό, η Μέριλιν Μονρό, ήρωες κινουμένων σχεδίων, μεγάλα brands, τίτλοι περιοδικών, άνθρωποι της πόλης, συνυπάρχουν στη σύνθεση. Όλα αυτά μέσα σε ένα έντονο χρωματικό περιβάλλον, που δίνει τον απαραίτητο τόνο. Τα σύμβολα και οι στάμπες παίζουν ιδιαίτερο ρόλο στη ζωγραφική του καλλιτέχνη ο οποίος είχε την ευστροφία να δει από νωρίς τη δυναμική της street art και να μεταφέρει τις τεχνικές του γκράφιτι στα έργα του.

Γεννημένος το 1970 στη Γαλλία, μελέτησε εικαστικές τέχνες και φιλοσοφία στο Πανεπιστήμιο της Εξ-αν-Προβάνς. Καθοριστικό σημείο στη διαμόρφωση της ταυτότητάς του στάθηκε μια μεγάλη περιοδεία σε πρωτεύουσες του κόσμου, όπου συνέλλεξε διαφορετικές μνήμες. Εικόνες όλων των ειδών, που αργότερα θα χρησιμοποιούσε στην τέχνη του.

Η συνάντησή του με τον Zao-Bou-Ki άλλαξε τη ζωή του. Ο Tapies και ο Alechinsky υπήρξαν, επίσης, μέρος της έμπνευσής του. Αργότερα στην Αρλ, έπειτα από μακρές συζητήσεις με τον Lucien Clergue, ο Bouteiller ανακάλυψε τις επιρροές του Picasso και του Cocteau. Το 2009 πλησίασε εικαστικά την τέχνη του δρόμου, χρησιμοποιώντας σύμβολα, γκράφιτι, στάμπες και πόστερς.

Η καλλιτεχνική του έκφραση εξελίσσεται συνεχώς και είναι ένας συνδυασμός πολλών διαφορετικών τεχνικών που, όμως, φέρουν την προσωπική του σφραγίδα.

Kapopoulos Fine Arts: Cédric Bouteiller Inspirations Urbaines. Εγκαίνια 6/4 /2022: 19:00 – 23:00 παρουσία του καλλιτέχνη. Διάρκεια έκθεσης ως τις 16/4/2022. Σκουφά 5-7, Κολωνάκι, τηλ.: 2103637652. Email: [email protected]