«Έπιασε» τις 25.000 μονάδες ο Dow Jones

«Έπιασε» τις 25.000 μονάδες ο Dow Jones

Με μικρά κέρδη συνεχίζουν τις σημερινές συναλλαγές οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street με τον Dow Jones να ξεπερνάει το ψυχολογικό όριο των 25.000 μονάδες για πρώτη φορά στην ιστορία του.

Πρόκειται για τη γρηγορότερη κάλυψη χιλίων μονάδων στην ιστορία του βιομηχανικού δείκτη καθώς τις 24.000 μονάδες τις είχε «πιάσει» στις 29 Νοεμβρίου του 2017. Χρειάστηκαν μόλις 23 συνεδριάσεις καταρρίπτοντας την επίδοση των 24 συνεδριάσεων για την κάλυψη των χιλίων μονάδων προς τις 21.000 μονάδες τον τελευταίο Μάρτιο.

 

Όπως ήταν αναμενόμενο, το νέο ρεκόρ του Dow Jones, δεν πέρασε απαρατήρητο από τον Donald Trump που έσπευσε να δώσει τα συγχαρητήριά του με ανάρτησή του στο twitter.

Μέχρι σήμερα, η Wall Street δεν έχει καταγράψει απώλειες μέσα στο νέο έτος καθώς το παγκόσμιο επενδυτικό παραμένει ισχυρό όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά ξένοι αναλυτές.

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύεται κατά 137,54 μονάδες ή 0,56% και κινείται στις 25.062 μονάδες, ο τεχνολογικός Nasdaq κερδίζει 12,20 μονάδες ή 0,17% και βρίσκεται στις 7.078 μονάδες. Ο S&P 500 κερδίζει 12,52 μονάδες ή 0,45% και κινείται στις 2.725 μονάδες.

Στα μάκρο της ημέρας, ο ιδιωτικός τομέας προχώρησε σε περισσότερες προσλήψεις τον Δεκέμβριο από όσες εκτιμούσαν οι αναλυτές. Σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας ADP, ο ιδιωτικός τομέας πρόσθεσε 250.000 νέους υπαλλήλους ενώ οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε σχετικές δημοσκοπήσεις έκαναν λόγο για 188.000.

Παράλληλα, αύξηση κατέγραψαν οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας στις ΗΠΑ την προηγούμενη εβδομάδα. Συγκεκριμένα, οι αρχικές αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας αυξήθηκαν κατά 3.000 με το εποχικά προσαρμοσμένο μέγεθος να φτάνει τις 250.000 σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας.

Οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε σχετική δημοσκόπηση έκαναν λόγο για 240.000 αιτήσεις.

Στα εταιρικά νέα, η μετοχή της Tesla υποχωρεί κατά 2,8% με την εταιρεία να ανακοινώνει πως κατασκεύασε για το τρίμηνο λιγότερα ηλεκτροκίνητα οχήματα Model 3 από αυτά που είχε θέσει ως στόχο.

Στο μεταξύ, η μετοχή της Intel κάνει βουτιά 4,5% καθώς ο διευθύνων σύμβουλος της Intel, Brian Krzanich προχώρησε στην πώληση μεγάλου μέρους του μεριδίου του στην εταιρεία πέρυσι, ενώ ήδη γνώριζε για τα κενά ασφαλείας των επεξεργαστών, όπως μεταδίδει το CNBC.

Μερίδα του Τύπου αναφέρει πως εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε πως η απόφαση του Krzanich να πουλήσει μετοχές δεν έχει σχέση με το ρήγμα ασφαλείας που αποκαλύφθηκε αυτήν τη βδομάδα.

Νωρίτερα, με κέρδη ολοκλήρωσε τις σημερινές συναλλαγές η πλειοψηφία των ασιατικών αγορών με τον ιαπωνικό δείκτη Nikkei 225 να κλείνει σε υψηλά 26 ετών.