«Απτόητος» συνέχισε σε νέα ρεκόρ ο Dow Jones

«Απτόητος» συνέχισε σε νέα ρεκόρ ο Dow Jones

Με μικρά κέρδη συνεχίζουν την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street με τους επενδυτές να μη φαίνεται να επηρεάζονται από το αποτέλεσμα του ιταλικού δημοψηφίσματος και τις πολιτικές εξελίξεις που ήδη έχει δρομολογήσει.

Όπως αναφέρουν αναλυτές σε ξένα πρακτορεία η ισχυρή οικονομική ανάπτυξη της αμερικάνικης οικονομίας που δεν προϋποθέτει μεγαλύτερη παρέμβαση από τη Fed καθώς και η προοπτική επέκτασης του QE από την ΕΚΤ δημιουργούν τις συνθήκες που ευνοούν τη συνέχιση του ράλι των χρηματοαγαορών.

Σε αυτό το κλίμα, o βιομηχανικός δείκτης Dow Jones σημειώνει κέρδη 75,31 μονάδων ή 0,39% και βρίσκεται στις 19.249 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq που σημειώνει κέρδη 18,27 μονάδων ή 0,36% βρίσκεται στις 5.274 μονάδες. Ο S&P 500 κερδίζει 8,35 μονάδες ή 0,38% και κινείται στις 2.200 μονάδες.

Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις στην Ιταλία και ανησυχία στην Ευρώπη σηματοδοτεί η επικράτηση του ΟΧΙ στο δημοψήφισμα για την συνταγματική αναθεώρηση. Σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα και με καταμετρημένο το μεγαλύτερο ποσοστό των ψήφων, το ΟΧΙ λαμβάνει ποσοστό κοντά στο 60% και το «ναι» βρίσκεται στο 40,74%.

Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας θα υποβάλει την παραίτησή του σήμερα το απόγευμα στον πρόεδρο της Ιταλικής Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα.

Στα εταιρικά νέα, η μετοχή της Apple κερδίζει 0,25% καθώς το γεγονός ότι η εταιρεία ανταλλάζει επιστολές με τη ρυθμιστική αρχή για τα αυτοκινούμενα οχήματα, δείχνει την πρόθεσή της να ασχοληθεί με αυτό τον κλάδο.

Στο μεταξύ η μετοχή της Rexnord Corp μπορεί να βρεθεί σήμερα στο επίκεντρο (+ 0,05%) μετά την κριτική που δέχθηκε η εταιρεία από τον Donald Trump για το γεγονός ότι σχεδιάζει να μετεγακατασταθεί στο Μεξικό.

Νωρίτερα, με ήπιες απώλειες «υποδέχτηκαν» τα ασιατικά χρηματιστήρια το αποτέλεσμα του ιταλικού δημοψηφίσματος, όπου επικράτησε το «όχι».