Απώλειες στη Wall Street στη σκιά των φόβων ύφεσης

Απώλειες στη Wall Street στη σκιά των φόβων ύφεσης

Με απώλειες έκλεισαν οι τρεις βασικοί δείκτες στη σημερινή συνεδρίαση της Wall Street με τους επενδυτές να διατηρούν τις επιφυλάξεις τους ως προς την κατάσταση της παγκόσμιας οικονομίας, ιδιαίτερα μετά τη δημοσίευση μακροοικονομικών στοιχείων που αφορούσαν την Κίνα.

Την ίδια ώρα, οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν μετά από το ράλι των προηγουμένων ημερών που τις είχε οδηγήσει σε υψηλό ενός έτους. Οι προβλέψεις των αναλυτών πως οι νέες εκθέσεις με τα στοιχεία της παραγωγής πετρελαίου θα δείξουν αύξηση των αμερικάνικων αποθεμάτων αναζωπύρωσαν τις ανησυχίες για την παγκόσμια πλεονασματική προσφορά.

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έχασε 109,85 μονάδες (0,64%) ολοκληρώνοντας τις συναλλαγές στις 16.964,10 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq που σημείωσε απώλειες 59,43 μονάδων (1,26%) έκλεισε στις 4.648,82 μονάδες. Ο S&P 500 έχασε 22,50 μονάδες (1,12%) και έκλεισε στις 1.979,26 μονάδες. Διακόπηκε έτσι το κερδοφόρο σερί πέντε ημερών για τον Dow Jones και τον S&P 500.

Η ανακοίνωση των εξαγωγών της Κίνας οι οποίες σημείωσαν διπλάσια πτώση από τις μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών οδήγησαν σε απώλειες τις ασιατικές μετοχές καθώς και τα βιομηχανικά μέταλλα. Συγκεκριμένα, οι εξαγωγές στη δεύτερη ισχυρότερη οικονομία του πλανήτη, σε ετήσια βάση για τον μήνα Φεβρουάριο σημείωσαν πτώση 25,4%.

Σε μια ημέρα, χωρίς σημαντικές ανακοινώσεις μακροοικονομικών στοιχείων για την αμερικάνικη οικονομία, η προσοχή των επενδυτών στρέφεται στα εταιρικά νέα.

Η μετοχή της  SunEdison Inc κέρδισε 5,26% μετά την ανακοίνωση της Vivint Solar (-19,96%) ότι διέκοψε τη συμφωνία συγχώνευσης καθώς η εταιρεία δεν μπορεί να ανταποκριθεί στην εκπλήρωση των υποχρεώσεων της εταιρείας.

Παράλληλα, η μετοχή της Apple έχασε 0,82% μετά την απόρριψη έφεσης της εταιρείας στο ανώτατο δικαστήριο, ότι ευθύνεται για μια συνομωσία με στόχο την αύξηση των τιμών των e-books. Η εταιρεία καλείται πλέον να καταβάλλει 400 εκατ. δολάρια στους αγοραστές των e-books.