Black Box 09/01/2019

Black Box 09/01/2019

- Αύριο Πέμπτη στελέχη του ΕuroWorkingGroup και του υπουργείου Οικονομικών θα συνεδριάσουν προκειμένου να εξετάσουν σε ποιο σημείο είναι τα διάφορα μέτωπα που παραμένουν ανοικτά ενόψει του δεύτερου μεταμνημονιακού ελέγχου που θα ξεκινήσει στις 21 Ιανουαρίου.

- Θα συζητηθεί όλη η ατζέντα και θα ιεραρχηθούν τα θέματα ανάλογα με τον χαρακτήρα και τις προθεσμίες τους. Δεδομένου ότι μεταξύ των θεμάτων που η Κυβέρνηση έχει μείνει πίσω, συγκαταλέγονται οι ιδιωτικοποιήσεις και η αγορά ενέργειας δεν αποκλείεται να διαμορφώνεται μια ευνοϊκή συγκυρία για συγκεκριμένες περιπτώσεις που οι διαδικασίες είναι ώριμες.

- Και ο λόγος είναι για τον διαγωνισμό πώλησης του 50,1% των ΕΛΠΕ που οι δεσμευτικές προσφορές εκτός απροόπτου θα πρέπει να κατατεθούν την Δευτέρα 28 Ιανουαρίου και τον διαγωνισμό για το Καζίνο του Ελληνικού, όπου η σχετική προκήρυξη αναμένεται να δημοσιευθεί στα τέλη του τρέχοντος μήνα. Στο ίδιο πλαίσιο εντάσσεται και η σύμβαση επέκτασης για 20 χρόνια της παραχώρησης του Ελ. Βενιζέλος, ώστε να μην εκκρεμεί η υπόθεση, ιδιαίτερα μάλιστα μετά το διάβημα του αερολιμένα για το εξωφρενικό πρόστιμο που πληρώνει σε ημερήσια βάση.

- Από μέρα σε μέρα περιμένουμε το ΕΣΡ να προχωρήσει στην προκήρυξη του διαγωνισμού για την πανελλαδική άδεια, τηλεοπτικού σταθμού γενικού περιεχομένου. Το ενδιαφέρον εστιάζεται στο πόσοι επιχειρηματίες θα δώσουν το παρόν διεκδικώντας την άδεια.

- Στην αγορά φημολογείται ότι επίκειται συντόμως χαμηλό βαρομετρικό Νο2 για την υπόθεση Novartis.

- Σε επίπεδο σχεδίων και συζητήσεων για τα NPLs όλες οι τράπεζες -με την Εurobank να είναι πιο προχωρημένη- έχουν να επιδείξουν μια εντυπωσιακή βεντάλια πρωτοβουλιών. Όλα όμως τα σχέδια παρουσιάζουν ακόμη κρίσιμα κενά τα οποία δεν τα καθιστούν, προς το παρόν τουλάχιστον, εφαρμόσιμα.