Black Box 7/11/2019

Black Box 7/11/2019

- Tι να πει η στήλη; Οι αγορές είναι τρελό πράγμα. Το Black Box πάντως αν άκουγε ότι δάνεισαν την Ελλάδα για ένα τρίμηνο με -0,08% θα έφευγε τρέχοντας. Γιατί κάτι έχει χαλάσει σοβαρά στις αγορές κι όχι στη χώρα.

- Στη χθεσινή συνεδρίαση του ΧΑ δεν διασώθηκαν ούτε τα προσχήματα. Πτώση με όγκο και θύματα τις τραπεζικές μετοχές. Οι τιτλοποιήσεις στολάρουν ενώ είναι κι ένα κομμάτι της αγοράς που εξακολουθεί να αμφισβητεί τον Ηρακλή. Δεν θέλει και πολύ, πόσο μάλλον όταν από την αρχή του χρόνου οι τραπεζικές μετοχές κρατούν σημαντικά κέρδη.

- Οι εντυπώσεις σήμερα θα δημιουργηθούν από τη δημοσιοποίηση της έκθεσης που συνέταξε η Κομισιόν για την ελληνική οικονομία. Η εικόνα που θα μεταφέρει η έκθεση για την προοπτική της οικονομίας, τα σενάρια για την ανάπτυξη, το πρωτογενές πλεόνασμα κλπ θα κυριαρχήσουν στην επικαιρότητα.

- Για τις σημερινές ενδιάμεσες ανακοινώσεις των δεικτών MSCI, οι οποίες θα τεθούν σε εφαρμογή στις 26 Νοεμβρίου, τα έχουμε πει. Οποιαδήποτε πρόσθεση ή αφαίρεση στους δείκτες θα είναι έκπληξη.

- Μετά από ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή πληροφορηθήκαμε από την πλέον επίσημη πηγή ότι 13 υποθέσεις (ΑΝΤ1, ΜΕGA, SKAI, Καθημερινή κά) έχουν πάει στο αρχείο. Παραμένουν ακόμη υπό διερεύνηση άλλες 11 υποθέσεις. Επιπλέον πρόσφατα είχαμε και την αθώωση από Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αlpha Bank για τα δάνεια προς Στ. Ψυχάρη.

- Μέχρι σήμερα τα δικαστικά πορίσματα -και με το δεδομένο ότι η δικαστική διερεύνηση κάποιων από αυτές τις υποθέσεις διαρκεί εδώ και χρόνια- αποδεικνύουν πόσο απείχε από την πραγματικότητα η ρητορική που είχε αναπτύξει ο ΣΥΡΙΖΑ περί αμαρτωλών τριγώνων, θαλασσοδανείων κλπ. Ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνησε τη χώρα επί 4,5 χρόνια. Συνεπώς είχε επαρκή χρόνο αλλά και τα απαραίτητα μέσα για να αποκαλύψει τα «σκάνδαλα» των μέσων ενημέρωσης που υποτίθεται ότι είχε εντοπίσει. Τελικά όμως, με τις δικαστικές αποφάσεις που εκδίδονται μετά από έρευνα, ανακρίσεις, πραγματογνωμοσύνες κλπ αποδεικνύεται ότι τα αμαρτωλά τρίγωνα υπήρχαν στο μυαλό των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.

- Σήμερα πρόκειται ανακοινώνει τα οικονομικά αποτελέσματα του ο ΟΤΕ.