Black Box 4/9/2019

Black Box 4/9/2019

- Σήμερα -εκτός απροόπτου- θα περάσει το κατώφλι των γραφείων της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς με την ιδιότητα της Προέδρου, η Βασιλική Λαζαράκου. Η νέα πρόεδρος που γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα, καλείται να διεκπεραιώσει το δύσκολο έργο της ανασυγκρότησης του κύρους και της αποτελεσματικότητας της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς. Η Νατάσα Στάμου λίγο-πολύ είναι γνωστή στην αγορά από τη θητεία της στο ΧΑ, οπότε δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις. Για τον έτερο αντιπρόεδρο, τον Νίκο Κονταρούδη, η εικόνα που υπάρχει στην αγορά είναι θετική. Πριν την Παντελάκης Χρηματιστηριακή, ο κ. Κονταρούδης εργαζόταν στην Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος.

- Σήμερα πρόκειται να ανακοινώσει η ΕΛΣΤΑΤ τα προσωρινά στοιχεία για την πορεία του ΑΕΠ το δεύτερο τρίμηνο 2019.

- Tον Αύγουστο, για πέμπτο συνεχόμενο μήνα, η Πειραιώς ΑΕΠΕΥ βρέθηκε στην κορυφαία θέση των χρηματιστηριακών εταιρειών. Το μερίδιο αγοράς της επί του συνόλου των συναλλαγών ήταν 16,83%, με την Euroxx να ακολουθεί με 14,48% και την τριάδα των πρώτων να συμπληρώνει η Εurobank με 14,06%. Η Πειραιώς ΑΕΠΕΥ είναι  πρώτη στα μερίδια αγοράς του οκταμήνου 2019 με 17,1% και τις χρηματιστηριακές  Εurobank ( 14,4%) Euroxx (13,5%), ΕΤΕ (11,4%) και Eπενδυτική Τράπεζα Ελλάδος (6,02%) να συμπληρώνουν την πρώτη πεντάδα.

- Στα γραφεία της εταιρείας στην Κρήτη έχει συγκληθεί σήμερα στις 12 η γενική Συνέλευση των μετόχων της Creta Farms. Aν πιστέψουμε αυτά που κυκλοφορούν στην αγορά, είναι πιθανόν σήμερα να έχουμε happy end. Οι φήμες θέλουν τον έναν εκ των δύο βασικών μετόχων να έχει αποκτήσει τον έλεγχο κρίσιμου μετοχικού ποσοστού.

- Κορυφώνονται οι διαδικασίες για την εθελοντική μεταφορά των εργαζομένων στο RBU της Τράπεζας Πειραιώς, στη νέα εταιρεία που δημιουργείται από τη συνεργασία με την INTRUM. Δεν πρόκειται για εύκολη ούτε και ευχάριστη διαδικασία, καθώς είναι αναμενόμενο να υπάρχουν αντιπαλότητες, ανασφάλειες κοκ. Το αποτέλεσμα θα το γνωρίζουμε αργά την Παρασκευή και έως τότε οποιαδήποτε πρόβλεψη είναι παρακινδυνευμένη.

- Ένα κουίζ για μυημένους: Στα εργοτάξια ποιος κατασκευαστικής οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι εδώ και πέντε μήνες; Για να σας βοηθήσει η στήλη, πρόκειται για την ίδια κατασκευαστική που η εφορία κατάσχει τα έσοδα της.