Black Box 28/8/2019

Black Box 28/8/2019

 

- Ένα φτιάχνει, ένα κολλάει, δύο χαλάνε. Ο λόγος για την αγορά του real estate και την ιδιαίτερα δραστήρια στην ελληνική αγορά Ηines. Οι πληροφορίες είναι ότι η δουλειά που κλείνει η Ηines είναι αυτή του Αthens Heart στην οδό Πειραιώς. Η δουλειά που καθυστερεί είναι αυτή της αγοράς δυο ξενοδοχείων στην Κρήτη που συζητούσε ο αμερικανικός όμιλος και οι δουλειές που πάνε άκλαυτες είναι του εμπορικού κέντρου στο πρώην εργοστάσιο Μουζάκη και το project στο Βοτανικό. Για το τελευταίο υπάρχουν κάποιες ελπίδες πως με τη νέα δημοτική αρχή είναι πιθανόν να γίνουν αλλαγές στις χρήσεις γης ώστε το project να αποκτήσει νόημα, αλλά αυτά τα έχουμε ξανακούσει.

- Oι πληροφορίες επιμένουν: Υπάρχει συμφωνία της Κυβέρνησης με τις ευρωπαϊκές αρχές για το μοντέλο μείωσης των κόκκινων δανείων με τη δημιουργία Asset Protection Scheme (APS). Εκτός απροόπτου οι σχετικές ανακοινώσεις προγραμματίζεται να γίνουν το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου. Το μοντέλο που θα ανακοινωθεί λέγεται πως θα έχει διαφορές σε σχέση με τα όσα γνωρίζαμε, με σημαντικότερη το ύψος των κόκκινων δανείων που θα περάσει στον έλεγχο των τραπεζών καθώς δεν θα είναι 16,5 δισ. αλλά 24-25 δισ.

- Έκτακτη γενική συνέλευση συγκάλεσε για τις 24 Σεπτεμβρίου η Εuroxx Χρηματιστηριακή με θέμα μεταξύ άλλων τη μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας από 5,87 εκατ. σε 3,52 εκατ. ευρώ με μείωση της ονομαστικής αξίας των μετοχών από 0,60 ευρώ σε 0,36 ευρώ έκαστη, για την απόσβεση υφιστάμενων ζημιών προκειμένου να εξυγιανθεί ο ισολογισμός της χρηματιστηριακής.

- Με ταχύ ρυθμό και την επιβαλλόμενη διακριτικότητα προχωρούν οι διαδικασίες για τη χρηματοδότηση της MIG από το σχήμα Farallon-Oak Hill. Εξελίξεις αναμένονται το αργότερο προς τα τέλη Σεπτεμβρίου.

- Πυρετός συσκέψεων και διαβουλεύσεων επικρατεί στις συστημικές τράπεζες για το σχήμα χρηματοδότησης του project στο Ελληνικό, αλλά και της επένδυσης του καζίνο.

- Τα νεώτερα από το μέτωπο της ΝOTOS. Όπως ήταν αναμενόμενο η Pillarstone μετά το Βατερλό στην ελληνική αγορά δεν έβαλε τον Αύγουστο τα 7 εκατομμύρια ευρώ στην ΝOTOS, όπως είχε δεσμευτεί. Μάλιστα κάποια στιγμή νωρίτερα υπήρξε έντονο παρασκήνιο και σύγκρουση με τις πιστώτριες τράπεζες επειδή η Pillarstone εκδήλωσε προθέσεις να κλείσει την εταιρία, όπως και είχε δικαίωμα βάσει της σύμβασης που είχε υπογράψει.

- Μετά από έντονες αντιδράσεις των τραπεζών και υπό το φόβο δικαστικών εμπλοκών, η Pillarstone ανέκρουσε πρύμναν και τελικά έχει βρει επενδυτή για τη ΝOTOS. Πρόκειται για την M&G Investments με την οποία είναι σε διαπραγματεύσεις για να αναλάβει το project αναδιάρθρωσης της ΝOTOS.