Black Box 21/5/2019

Black Box 21/5/2019

- H Coca Cola γιατί δεν της προέκυψε η αγορά της Αφρικής; Η Εθνική γιατί δεν έπεισε κάποιους από την αγορά για το σχέδιο μετασχηματισμού της; Όποια και να ήταν η αιτία της πτώσης στη χθεσινή συνεδρίαση του ΧΑ, καλύτερα να προσπαθήσουμε να την ξεχάσουμε καθώς μέχρι την ψηφοφορία της Κυριακής απομένουν ακόμη τέσσερις βασανιστικές συνεδριάσεις.

- Κι αν το βράδυ της 26ης Μαΐου είναι η μια κρίσιμη ημερομηνία, η άλλη είναι γύρω στις 10 Ιουνίου. Γιατί περίπου τότε περιμένουμε την έκδοση της έκθεσης ενισχυμένης εποπτείας για τη χώρα, η οποία θα συμπεριληφθεί στην ατζέντα της συζήτησης του Eurogroup που θα ακολουθήσει λίγες ημέρες μετά στο Λουξεμβούργο. Με απλά λόγια, είναι οι ημερομηνίες που οι δανειστές θα μας στείλουν τον λογαριασμό των προεκλογικών παροχών.

- Χθες στη Βουλή, έγινε ακρόαση από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας του κ. Αδάμ Καραγλάνη, προκειμένου να διοριστεί αντιπρόεδρος της Ενιαίας Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων. Θα αναρωτηθείτε -και δικαίως- κι εμάς τι μας νοιάζει; Η απάντηση είναι σας νοιάζει, γιατί ο δικηγόρος κ. Καραγλάνης είναι σύμβουλος του κ. Τσακαλώτου και μέλος του ΔΣ της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

- Συνεπώς ο κ. Καραγλάνης θα πρέπει να παραιτηθεί από μέλος του ΔΣ της Επιτροπής. Δεδομένου ότι 31 Μαΐου παραιτείται υποχρεωτικά και ο αντιπρόεδρος Ξ. Αυλωνίτης, λόγω συμπλήρωσης 10ετίας στην ίδια θέση, το ΔΣ της Επιτροπής δεν θα έχει νόμιμη σύνθεση προκειμένου να παίρνει αποφάσεις. Αν το ΥΠΟΙΚ δεν φροντίσει για την έγκαιρη αντικατάσταση των δύο απωλειών θα καθυστερούν οι εγκρίσεις και ασφαλώς θα παγώσουν οι επιβολές προστίμων.

- Όπως μεταδίδει το Reuters, κατά την Μοrgan Stanley σε περίπτωση όπου ΗΠΑ και Κίνα δεν έρθουν σε εμπορική συμφωνία και τελικά επιβληθούν δασμοί 25% σε προϊόντα αξίας 300 δισ. δολαρίων, τότε η διεθνής οικονομία θα βρεθεί αντιμέτωπη με ύφεση.

- Αυτή η όψιμη μετάλλαξη από Συριζαίο σε Νεοδημοκράτη απαντάται όλο και πιο συχνά τον τελευταίο καιρό. Έμαθα για τη διαχειριστική σύμβουλο επί των πολιτιστικών της Εθνικής Τράπεζας, κ. Ασπασία Λούβη η οποία πέρα από το γεγονός πως επαίρεται ότι έβαλε επιτέλους τάξη, μοιράζει και πόστα στην επόμενη κυβέρνηση. Θυμίζω μόνον, πως τάξη επιχείρησε να βάλει - όχι με μεγάλη επιτυχία είναι η αλήθεια - και ως πρόεδρος του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων του Υπουργείου Πολιτισμού, όπου διορίστηκε επί ΣΥΡΙΖΑ.

- Unfair. Aν επαγγελματίες χρηματιστές αρχίσουν να γράφουν σε sites παραοικονομικές στήλες, τι θα κάνουμε εμείς οι επαγγελματίες δημοσιογράφοι; Άσε που δημιουργεί αρνητικές εντυπώσεις για το κύρος ενός χρηματιστή να ξοδεύει κατ'' αυτόν τον τρόπο τον χρόνο του. Εντάξει! Αστειευόμαστε! Άλλωστε ζούμε σε μία χώρα που ο καθένας είναι ό,τι δηλώνει...