Black Box 11/01/2019

Black Box 11/01/2019

- Όταν τα πράγματα κινούνται, η εικόνα αλλάζει. Η  πώληση των έξι εκατομμυρίων μετοχών της ΕΛΛΑΚΤΩΡ, στην τιμή των 1,25 ευρώ, από τον  Δ. Κούτρα, έδωσε ώθηση στη μετοχή, η οποία έκλεισε με άλμα 8,94% στα 1,34 ευρώ. Η πώληση από τον Δ. Κούτρα σηματοδοτεί και την μετάβαση στην επόμενη φάση της συνεργασίας του κατασκευαστή με την ΙΝΤΡΑΚΑΤ.

- Δεν θα είναι μόνο μία τράπεζα που θα αντιμετωπίσει κυρώσεις για την υπόθεση των POS στην Κίνα;

- Οι πληροφορίες προέρχονται από καλά ενημερωμένες πηγές και υποστηρίζουν ότι τελείωσε οριστικά και επισήμως το deal της Fortress με την Αttica Συμμετοχών. Αν και υποχώρησε η τιμή του πετρελαίου που ήταν κάποια στιγμή το αγκάθι, οι διαπραγματεύσεις δεν είχαν τελικά αίσιο τέλος. Γιατί μας ενδιαφέρει; Επειδή η απόσυρση της Fortress επαναφέρει το ενδιαφέρον άλλων ξένων επενδυτών.

- Όσον αφορά την Τράπεζα Πειραιώς είναι γεγονός ότι καταγράφεται αυξημένη δραστηριότητα. Πηγές από την τράπεζα υποστηρίζουν ότι υπάρχουν διαδικασίες για την mega-ανάθεση διαχείρισης κόκκινων δανείων 25 δισ. ευρώ.

- Αντιθέτως, όπως εξηγούν οι ίδιες πηγές, δεν υπάρχουν συζητήσεις για πώληση κόκκινων δανείων ύψους 2,5 δισ. ευρώ, επειδή η τράπεζα δεν θέλει να περάσει στα βιβλία την κεφαλαιακή ζημία που θα επιφέρει μια τέτοια πώληση.

- Η Τράπεζα Πειραιώς περιμένει σύντομα θετικές εξελίξεις από το μέτωπο των ναυτιλιακών δανείων που συγκροτούν το πακέτο ΝΕΜΟ. Το σοβαρό ενδιαφέρον από 2-3 ενδιαφερόμενους οδηγεί σε ικανοποιητικό τίμημα.

- Ποιος Διευθύνων Σύμβουλος απέκτησε και δεύτερη ξενοδοχειακή μονάδα μεσαίας κλίμακας –και χωρίς συνέταιρο αυτή τη φορά- προκαλώντας τον… θαυμασμό των συναδέλφων του;

- Με μοναδικό σημείο τριβής την αξία του ακινήτου -όπου καταγράφονται μεγάλες αποκλίσεις-  κλειδώνει το νέο σχήμα προστασίας της πρώτης κατοικίας ευάλωτων δανειοληπτών. Όλα δείχνουν ότι η αξία των ακινήτων που θα καλύπτει η ομπρέλα προστασίας θα προσδιοριστεί στις συζητήσεις  που θα γίνουν όταν η τρόικα έρθει στην Αθήνα. Ως τότε υπομονή.

- Ο αρχικός ενθουσιασμός των ξένων θεσμικών για το deal Εurobank-Grivalia  υποχωρεί με την πάροδο του χρόνου και το ενδιαφέρον των funds μετατοπίζεται πλέον στην εφαρμογή του σχεδίου.