Τηλεφωνική γραμμή ψυχοκοινωνικής στήριξης για τον κορονοϊό

Πρόκειται για μία έκτακτη δράση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού για την υποστήριξη ατόμων και ευάλωτων ομάδων από τις επιπτώσεις της πανδημίας του COVID-19.

Τηλεφωνική γραμμή με στόχο την ψυχοκοινωνική υποστήριξη των πιο ευάλωτων ομάδων για την αντιμετώπιση των δυσμενών ψυχολογικών επιπτώσεων της πανδημίας του κορονοϊού (Covid-19) στη χώρα μας υλοποιεί ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός.

Η δράση θα αναπτυχθεί για να υποστηρίζει άτομα και οικογένειες.

Κοινωνικοί λειτουργοί και ψυχολόγοι θα παρέχουν συμβουλευτική και ψυχολογική υποστήριξη στους πολίτες που δυσκολεύονται να διαχειριστούν τη νέα πραγματικότητα, η οποία δημιουργεί ανατροπές στην καθημερινότητα και τον τρόπο ζωής μας.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται για παροχή ψυχοκοινωνικής – ψυχολογικής υποστήριξης από εκπαιδευμένα στελέχη του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, στην τηλεφωνική γραμμή υποστήριξης 210 3613574 από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 9:00 έως 15:00.

Επιπλέον, θα παρέχεται πληροφόρηση για διαδικαστικά ζητήματα αναφορικά με τα μέτρα προστασίας του πληθυσμού, καθώς και ενημέρωση για πηγές επιπλέον υποστήριξης σχετικά με την αντιμετώπιση της πανδημίας.