Twitter
Νέα προειδοποίηση σε ανάρτηση του Τραμπ

To Twitter πρόσθεσε πάλι μια προειδοποίηση σε ένα σημερινό tweet του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ το οποίο ανέφερε ότι εάν οι διαδηλωτές προσπαθήσουν να δημιουργήσουν μια «αυτόνομη ζώνη» στην Ουάσινγκτον, «θα αντιμετωπιστούν με σοβαρή δύναμη!».

Σύμφωνα με το CNN η εν λόγω προειδοποίηση  του Τwitter αναφέρει «έχουμε τοποθετήσει μια ανακοίνωση δημοσίου συμφέροντος σε αυτό το tweet για παραβίαση της πολιτικής μας κατά της καταχρηστικής συμπεριφοράς, συγκεκριμένα της παρουσίας απειλής βλάβης κατά μιας αναγνωρίσιμης ομάδας».

Να σημειωθεί Τραμπ έχει επικρίνει την «αυτόνομη ζώνη» στο Σιάτλ, ενώ διαδηλωτές κατά του ρατσισμού κήρυξαν χθες Δευτέρα στην Ουάσινγκτον την Αυτόνομη Ζώνη του Μαύρου Οίκου (Black House Autonomous Zone) κοντά στον Λευκό Οίκο μπροστά από την εκκλησία του Αγίου Ιωάννη.

Το Τwitter, αν και σε μεγάλο βαθμό, είχε υιοθετήσει μία ανοιχτή προσέγγιση στα αμφιλεγόμενα tweets του Αμερικανού προέδρου, τις τελευταίες εβδομάδες η εταιρεία  έχει προβεί σε διάφορες ετικέτες περί παραπληροφόρησης σε αναρτήσεις του, καθώς και περί «εκθείασης της βίας».

Επιπροσθέτως στα τέλη Μαΐου, ο Τραμπ κήρυξε τον πόλεμο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης υπογράφοντας διάταγμα, με το οποίο περιορίζει τη νομική προστασία, που απολαμβάνουν οι πλατφόρμες των social media, όπως είναι το Facebook και το Twitter.

Το εν λόγω διάταγμα δίνει τη δυνατότητα στις ρυθμιστικές αρχές να κινούνται νομικά κατά των εταιρειών αυτών για τον τρόπο με τον οποίο ελέγχουν το περιεχόμενο στις πλατφόρμες τους. Θεωρείται όμως  σχεδόν βέβαιο ότι η νομιμότητα του διατάγματος θα αμφισβητηθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης.