Μ. Κόνσολας: «Η υπερφορολόγηση πλήττει την ανταγωνιστικότητα του ελληνικού τουρισμού»

Σημαντική επιβράδυνση παρουσιάζει ο τουρισμός στην Ελλάδα, όπως υποστηρίζει ο βουλευτής της ΝΔ, Μάνος Κόνσολας και κατηγορεί την κυβέρνηση ότι όχι μόνο δεν κατάφερε να καρπωθεί τα οφέλη από τις αρνητικές εξελίξεις στην Τουρκία, αλλά με την υπερφορολόγηση που επέβαλε έπληξε σημαντικά την ανταγωνιστικότητα του κλάδου.

Επικαλούμενος τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού για τις αφίξεις το 2016, ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας, κάνει λόγο για «ανακοπή της δυναμικής του ελληνικού τουρισμού». Οπως επισημαίνει, η Ελλάδα εμφανίζεται να έχει αύξηση επισκεπτών της τάξης του 5,1% το 2016, ενώ το 2014 ο ρυθμός αύξησης "έτρεχε" με 23%.

«Αποδεικνύεται έμπρακτα ότι η Ελλάδα – σε αντίθεση με άλλες χώρες - δεν κατάφερε να καρπωθεί τα οφέλη από τις αρνητικές εξελίξεις στην Τουρκία. Η υπερφορολόγηση που επέβαλε η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, η αύξηση των συντελεστών Φ.Π.Α. σε διαμονή και εστίαση, πλήττουν την ανταγωνιστικότητα του Ελληνικού τουρισμού» τονίζει ο κ. Κόνσολας κι επισημαίνει την ανάγκη μείωσης των φορολογίας και προσέλκυσης νέων επενδύσεων για την ανάπτυξη του κλάδου.

«Είναι καιρός για μια νέα πολιτική που θα έχει ως βάση την αποκλιμάκωση των φορολογικών επιβαρύνσεων που επιβλήθηκαν στον τουρισμό την τελευταία διετία και την προσέλκυση επενδύσεων για να ανακτηθεί και να ενισχυθεί η δυναμική του Ελληνικού τουρισμού».