Kορονοϊός: Ξεκίνησαν οι δοκιμές εμβολίου από το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης

Άρχισε η χορήγηση ενός πειραματικού εμβολίου που ανέπτυξε το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης μαζί με το εργαστήριο AstraZeneca σε εθελοντές, από Βραζιλιάνους ερευνητές, γνωστοποίησε το ομοσπονδιακό Πανεπιστήμιο του Σάο Πάολο, που έχει αναλάβει τις δοκιμές. 

Σύμφωνα με τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, το εμβόλιο θεωρείται ως ένα από τα πλέον υποσχόμενα μεταξύ των σχεδίων που βρίσκονται σε εξέλιξη παγκοσμίως και ήδη έχει δοκιμαστεί σε εθελοντές στη Βρετανία και θα ακολουθούσουν δοκιμές αυτήν την εβδομάδα στη Νότια Αφρική, σύμφωνα με το σχεδιασμό των υπευθύνων.

«Από Τρίτη, εθελοντές που είχαν διαγνωστεί αρνητικοί (στην Covid-19) έλαβαν το εμβόλιο», ανακοίνωσε το ομοσπονδιακό Πανεπιστήμιο του Σάο Πάολο. Οι πρώτοι εθελοντές είναι επαγγελματίες της υγείας, που εκτίθενται ιδιαίτερα στον νέο κορονοϊό, ιδίως γιατροί, νοσηλευτές και προσωπικό ασθενοφόρων, όλοι τους ηλικίας 18-55 ετών.

Συνολικά με τους υπευθύνους, σχεδόν 2.000 Βραζιλιάνοι εθελοντές αναμένεται να συμμετάσχουν στις δοκιμές, ενώ ο Βραζιλιάνος υπουργός Υγείας γνωστοποίησε ότι η Βραζιλία είναι κοντά στο να υπογράψει με την Οξφόρδη συμβόλαιο για την παραγωγή σε τοπικό επίπεδο του εμβολίου.