Κορονοϊός: 103 νέα κρούσματα, 331 στο σύνολο - Στους 4 οι νεκροί

Συνολικά νέα 103 κρούσματα του κορονοϊού καταγράφηκαν στην Ελλάδα με τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων να φτάνει στα 331, όπως ανακοίνωσε ο λοιμοξιολόγος και επικεφαλής της επιτροπής του Υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας.

Ειδικότερα, από τα 103 κρούσματα που ανακοίνωσε ο κ. Τσιόδρας, τα 54 είναι κρούσματα προηγούμενων ημερών για τα οποία η ενημέρωση του υπουργείου έγινε σήμερα και τα 49 είναι σημερινά.

Στο σύνολό τους τα κρούσματα στην Ελλάδα φτάνουν τα 331 με τον κ. Τσιόδρα να ζητά την τήρηση των μέτρων που έχουν ανακοινωθεί και αφορούν στο σύνολο του πληθυσμού της χώρας. Η αύξηση δεν είναι τεράστια, όπως ανέφερε, ενώ τα μέτρα περιορισμού και η προσωπική ευθύνη του καθένα είναι σημαντική για να μην υπάρξει μεγάλη διασπορά, ανέφερε ο Σ. Τσιόδρας, σημειώνοντας πάντως ότι το αποτέλεσμά τους θα φανεί μετά από 3 ή 4 εβδομάδες όταν και θα διαπιστωθεί αν η καμπύλη της εξάπλωσης είναι ανοδική όπως στις χώρες της Ευρώπης ή καθοδική όπως στην Ιαπωνία και αλλού.

Ο ιός συμπεριφέρεται επιθετικά σε άτομα με προβλήματα υγείας καθώς και στους ηλικιωμένους, γι' αυτό τον λόγο οι νεότεροι πρέπει να συμπεριφέρονται με σοβαρότητα.

Σε ό,τι αφορά το θέμα της εκκλησίας ο κ. Τσίοδρας δήλωσε ότι «ελπίζουμε η Ιερά Σύνοδος να πάρει τις σωστές αποφάσεις» αφού τα μέτρα που λαμβάνονται έχουν στόχο να μη γίνονται συναθροίσεις πολύ δε περισσότερο ατόμων που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες όπως αυτά που προσέρχονται στους ιερούς ναούς.

Τέταρτος νεκρός από τον κορονοϊό

Τους τέσσερις έφτασαν οι νεκροί από τον κορονοϊό στην Ελλάδα καθώς όπως ανακοίνωσε ο διοικητής του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ έχασε τη μάχη για τη ζωή ένας από τους ασθενείς που νοσηλεύονταν στο νοσοκομείο. Πρόκειται για έναν άνδρα 53 ετών. 

Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο είχαν χάσει τη ζωή τους άλλοι δύο ασθενείς, ένας 67χρονος, με υποκείμενα νοσήματα, ο οποίος εισήχθη στο Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου στις 12 Μαρτίου και από τότε νοσηλευόταν διασωληνομένος στην ειδική μονάδα απομόνωσης και ένας 90χρονος ο οποίος διαγνώστηκε θετικός στον ιό την Τετάρτη 11 Μαρτίου και είχε εισαχθεί με πνευμονία στο Γενικό Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας.

Ο 67χρονος πριν λίγες ημέρες είχε συνοδεύσει συγγενικό του πρόσωπο, που νοσηλευόταν στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ρίου. Αμέσως μετά ο άτυχος άντρας άρχισε να εμφανίζει συμπτώματα του ιού.