Το Facebook επέτρεψε σε 60 εταιρείες την πρόσβαση σε προσωπικά δεδομένα

Σε δεκάδες συμφωνίες ανταλλαγής δεδομένων με τους κατασκευαστές smartphone και tablet έχει προσχωρήσει το Facebook κατά την τελευταία δεκαετία, σύμφωνα με έκθεση της The New York Times.

Η εφημερίδα ανέφερε την Κυριακή ότι το Facebook είχε συνάψει τουλάχιστον 60 συνεργασίες ανταλλαγής δεδομένων με εταιρείες, όπως η Apple, η Amazon, η Microsoft και η Samsung τα τελευταία 10 χρόνια.

Χωρίς τη ρητή συγκατάθεσή τους, οι συμφωνίες αυτές επέτρεψαν στους κατασκευαστές κινητών να έχουν πρόσβαση στην προσωπική κατάσταση του χρήστη, την πολιτική κλίση, το ιστορικό εκπαίδευσης, τη θρησκεία και τα επερχόμενα γεγονότα.

Ο κολοσσός των κοινωνικών δικτύωσης αντιμετωπίζει ήδη έντονο έλεγχο από τους νομοθέτες, τους ρυθμιστές και τους χρήστες σε όλο τον κόσμο σχετικά με τη διαχείριση προσωπικών δεδομένων και τα επακόλουθα βήματα που έχει λάβει για την προστασία της ιδιωτικής ζωής των χρηστών.

Σε απάντηση στην έκθεση των The New York Times, το Facebook διέψεύσε τις αναφορές της εφημερίδας δημοσιεύοντας μια ανάρτηση σε ένα μπλογκ όπου υποστήριξε την πολιτική που χρησιμοποιεί σχετικά με τη χρήση των προσωπικών δεδομένων.

Τόνισε, ότι τα links ήταν ελεγχόμενα και οι χρήστες είχαν τον έλεγχο τους.

Σημειώνεται, ότι η Apple, η Amazon, η Microsoft and Samsung δεν ήταν άμεσα διαθέσιμες για σχόλια όταν επικοινωνούσαν με το CNBC.