ΗΠΑ: Πυροβολισμοί με νεκρούς στη Νότια Καλιφόρνια

Πυροβολισμοί κοντά σε μη κερδοσκοπικό οργανισμό (Inland Regional Center) που προσφέρει βοήθεια σε άτομα με ειδικές ανάγκες, πριν από λίγη ώρα στο San Bernardino της Καλιφόρνια, με την Αστυνομία να ενημερώνει επίσημα για τουλάχιστον 14 νεκρούς. Οι αστυνομικές επιχειρήσεις συνεχίζονται για τη σύλληψη των δραστών που εχουν διαφύγει και ενδεχομένως να κρύβονται στην περιοχή.

Εκπρόσωπος του αστυνομικού τμήματος δήλωσε πως το περιστατικό βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη και ότι οι αστυνομικές δυνάμεις προσπαθούν να ασφαλίσουν την περιοχή. Γίνεται λόγος για έναν έως τρεις δράστες βαριά οπλισμένους που φορούν αλεξίσφαιρα γιλέκα. Δεν μπόρεσε να βεβαιώσει τον αριθμό των τραυματιών.

Νεότερη ενημέρωση: 00:20

To Γραφείο του Σερίφη ανακοίνωσε μέσω twitter ότι οι ύποπτοι διέφυγαν με ενα σκουρόχρωμο αυτοκίνητο. Λιμάνια και δημόσια κτίρια έχουν ασφαλιστεί.

 

 

Νεότερη ενημέρωση: 11:59

Η Αστυνομία ενημέρωσε επίσημα για τουλάχιστον 14 και άλλους 14 τραυματίες. Οι ένοπλοι βρίσκονται ακόμη στο κτίριο και οι αστυνομικές επιχειρήσεις συνεχίζονται για τη σύλληψη των δραστών που εχουν διαφύγει και ενδεχομένως να κρύβονται στην περιοχή.

Νεότερη ενημέρωση: 11:53

Το δίκτυο KNBC μεταδίδει πως έχει επιβεβαιωθεί ο θάνατος τριών ανθρώπων.

Νεότερη ενημέρωση: 11:51

Η διευθύντρια του Inland Regional Center δήλωσε σε ειδησιογραφικό πρακτορείο πως πιστεύει ότι στόχος των ενόπλων ήταν να πλήξουν το σημείο στο οποίο λάμβανε χώρα μια εορταστική εκδήλωση για τους υπαλλήλους ενόψει των διακοπών. Πρόσθεσε πως το προσωπικό άρχισε να εκκενώνει το κτίριο μετά από συναγερμό για φωτιά αλλά μόλις κατάλαβαν ότι υπήρχαν ενοπλοι σκοπευτές, κλειδώθηκαν στα γραφεία τους.

Νεότερη ενημέρωση: 11:25

Το BBC μεταδιδει πως το νοσοκομείο της California γνωστοποίησε ότι έχει δεχτεί μέχρι στιγμής τέσσερις τραυματίες.

Νεότερη ενημερωση: 11:01

Αντιδράσεις μέσω twitter της κ. Hillary Clinton ( Αρνούμαι να το δεχτώ αυτό ως φυσιολογικό. Πρέπει να λάβουμε δράση να σταματήσουμε τη βία των όπλων τώρα) και του κ. Donald Trump ( Οι πυροβολισμοί στην Καλιφόρνια δείχνουν πολύ σοβαροί. Καλή τύχη με την επιβολή του νόμου και ο Θεός να ευλογεί. Αυτό είναι όταν εκτιμάται η αστυνομία μας!)

 

Νεότερη ενημέρωση: 10:57

Γυναίκα που εργάζεται στο Inland Regional Center έστειλε γραπτό μήνυμα στην οικογένειά της που ενημέρωνε πως έχει κρυφτεί μεσα στο κτίριο ενώ άκουσε πυροβολισμούς μέσα σε άλλα γραφεία.

Νεότερη ενημέρωση: 10:43

O Barack Obama έχει ενημερωθεί για το περιστατικό, όπως επιβεβαιώνουν Αμερικανοί αξιωματούχοι.

Νεότερη ενημέρωση: 10:31

Το ABC News μεταδίδει ότι 12 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους χωρίς όμως αυτό να επιβεβαιώνεται από την αστυνομία.

 

Νεότερη ενημέρωση: 10:17

Δημοσιογράφος τοπικού μέσου ενημέρωσης ανέφερε πως απομακρύνθηκαν άνθρωποι από το κτίριο που ανήκει σε έναν μη κερδοσκοπικό ιατρικό οργανισμό.

 

Νεότερη ενημέρωση: 10:00

Συστάσεις στους πολίτες να αποφύγουν την περιοχή που λαμβάνει χώρα το περιστατικό

 

 

Όπως μετέδιδε το BBC, το πυροσβεστικό τμήμα της περιοχής ενημέρωσε για το περιστατικό που βρίσκεται σε εξέλιξη μέσω twitter.