Γκάφα Πολάκη για τις πετσέτες θαλάσσης του ΥΠΠΟΑ

Τριάντα οκτώ χιλιάδες ευρώ κάνουν οι πετσέτες θαλάσσης που παρήγγειλε το υπουργείο Πολιτισμού για τα πωλητήρια του Οργανισμού Διαχείρισης Πολιτιστικών Προϊόντων και ο Παύλος Πολάκης το θεώρησε σκάνδαλο. Διότι, σου λέει, τι τις θέλει τις πετσέτες θαλάσσης το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού;

Και βεβαίως τις χρειάζεται και όχι για το μπάνιο της ηγεσίας ή των υπαλλήλων, ούτε καν για τους αθλητές της κολύμβησης. Ο ΟΔΑΠ (και όχι το υπουργείο Πολιτισμού) τις αγοράζει και προμηθεύει με αυτές τις πετσέτες τα πωλητήριά του, (σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους διευκρινίζουμε) για να τις πωλήσουν. Η τιμή τους είναι 32 ευρώ για έκαστη, η ποιότητά τους άριστη (100% βαμβάκι) και φέρουν δύο ειδών σχέδια, από αυτά που έχει εγκρίνει ο ΟΔΑΠ.

Το σημαντικότερο: το προϊόν, το οποίο έχει σχεδιαστεί από το 2020, αλλά τώρα το ανακάλυψε ο κ. υπουργός, ανήκει στα ευπώλητα. Έτσι, ο ΟΔΑΠ μερίμνησε να παραγγείλει νέα τεμάχια πριν εξαντληθούν αυτά που έχει. Αυτή την ανανέωση πήρε χαμπάρι ο κ. Πολάκης και θεώρησε πως υπάρχει μεγάλο σκάνδαλο!

«Οτιδήποτε άλλο, είναι κακοήθεια και ξεφεύγει από τη σφαίρα της πραγματικότητας» σχολιάζει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Πολιτισμού, αφού εξηγεί πως η προμήθεια έγινε για τον ΟΔΑΠ.

Καλό πάντως είναι να ρωτάμε, αν δεν ξέρουμε… Αποφεύγονται οι γκάφες.