Ένωση Κεντρώων: Μόνο με υπερκομματική συνεργασία θα οδηγηθούμε σε καλύτερη παιδεία

Με αφορμή την έκθεση του ΟΟΣΑ για την Παιδεία, η Ένωση Κεντρώων τονίζει πως η παιδεία, η εργασία, η ασφάλεια, η υγεία, το περιβάλλον, ο πολιτισμός, η δικαιοσύνη αποτελούν καίριους πυλώνες της οικονομικής και κοινωνικής ευημερίας της χώρας μας.

Ειδικότερα για την παιδεία, η Ένωση Κεντρώων τονίζει: «θεωρούμε πως η νέα γενιά είναι το μέλλον μας, αξίζει την προσοχή και τη φροντίδα μας και η εκπαίδευσή της με υψηλού επιπέδου ποιοτικά χαρακτηριστικά αποτελεί μονόδρομο ως επιλογή στην οπτική της ανάπτυξης της πατρίδας μας. Η επένδυση στην παιδεία και στην επιστημονική έρευνα είναι αυτή με τη μεγαλύτερη προστιθέμενη αξία για τη χώρα».

Οι προτάσεις της Ένωσης Κεντρώων, όπως αναγράφεται στην ανακοίνωση, είναι επικεντρωμένες στην επιβράβευση της προσπάθειας σε συνδυασμό με την κοινωνική ευαισθησία και την προσήλωση σε διαδικασίες ποιοτικής μάθησης. «Γενικότερα εκτιμούμε ότι μόνο με μακρόπνοο σχεδιασμό, υπερκομματική συνεργασία, δημιουργική ανταλλαγή απόψεων, αποφυγή αιφνιδιασμών και κλίματος αντιπαράθεσης θα οδηγηθούμε σε μια καλύτερη παιδεία» επισημαίνει η Ένωση Κεντρώων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ