Στη σκιά της εμπορικής διένεξης ΗΠΑ - Κίνας οι ευρωαγορές

Στη σκιά της εμπορικής διένεξης ΗΠΑ - Κίνας οι ευρωαγορές

Καθοδικές, κυρόιως, τάσεις επικρατούν στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, τα οποία αν και προσπαθούν να ανακάμψουν μετά το μίνι sell-off της Δευτέρας παραμένουν δέσμια της εμπορικής αντιπαράθεσης ΗΠΑ - Κίνας.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 παραμένει πρακτικά αμετάβλητος, σημειώνοντας οριακή άνοδο 0,03% στις 376,36 μονάδες.

Στα υπόλοιπα ευρωπαϊκά ταμπλό, ο γερμανικός DAX βρίσκεται στις 11.978 μονάδες με απώλειες 0,11%, ο γαλλικός CAC κινείται καθοδικά κατά 0,21% και βρίσκεται στις 5.330 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 καταγράφει κέρδη 0,12% κινούμενος στις 7.250 μονάδες.

Στις αγορές τις ευρωπαϊκής περιφέρειας ο ιταλικός FTSE MIB υποχωρεί κατά 0,78% στις 20.728 μονάδες ενώ ο ισπανικός ΙΒΕΧ 35 καταγράφει απώλειες 0,32% στις 9.098 μονάδες.

Οι ευρωπαϊκές αγορές βρίσκονται ακόμα υπό την επίδραση του κλιμακούμενου εμπορικού πολέμου μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, με εκατέρωθεν ανακοινώσει για επιβολή νέων δασμών.

Σε ό,τι αφορά την ευρωπαϊκή πολιτική σκηνή οι επενδυτές παρακολουθούν τα τεκταινόμενα στη Βρετανία, όπου η Τερέζα Μέι ανακοίνωσε ότι στις 3 Ιουνίου θα φέρει στο Κοινοβούλιο τη συμφωνία για το Brexit.

Η γερμανική οικονομία αναπτύχθηκε το πρώτο τρίμηνο της χρονιάς, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν την Τετάρτη, βάζοντας τέλος στην επιβράδυνση που είχε το δεύτερο εξάμηνο του 2018.

Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδουν οι Financial Ties το ΑΕΠ στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης αυξήθηκε κατά 0,4% το διάστημα από τον Ιανουάριο έως τον Μάρτιο σε σύγκριση με το τέταρτο τρίμηνο του 2018, κυρίως λόγω της ισχυρής ιδιωτικής κατανάλωσης και των κατασκευών στο εσωτερικό.

Στα εταιρικά νέα, η Credit Agricole ανακοίνωσε πτώση των καθαρών κερδών κατά 11% το πρώτο τρίμηνο, γεγονός που οδηγεί την τιμή της μετοχής της σε απώλειες 2,7%.