Ράλι για τον Dow Jones – Ξεπέρασε τις 27.000 μονάδες

Ράλι για τον Dow Jones – Ξεπέρασε τις 27.000 μονάδες

Ιστορικό ρεκόρ έσπασε ο Dow Jones ξεπερνώντας το φράγμα των 27.000 μονάδων, με τη μετοχή της UnitedHealth να οδηγεί τα κέρδη του βιομηχανικού δείκτη αλλά και λόγω των δηλώσεων του διοικητή της Fed, Τζερόμ Πάουελ, ο οποίος άνοιξε τον δρόμο για μείωση των επιτοκίων εντός του μήνα.

Έτσι, ο δείκτης σκαρφάλωσε 0,85% ή 227,88 μονάδες στις 27.088 μονάδες για πρώτη φορά στην ιστορία του.

Ο Dow έκλεισε για πρώτη φορά πάνω από τις 26.000 μονάδες τον Ιανουάριο του 2018, άρα πέρασε λίγο παραπάνω από ενάμισης χρόνος μεταξύ της προσθήκης 1.000 μονάδων στον δείκτη, με τα κέρδη να οφείλονται σε μεγάλο βαθμό στις προσδοκίες ότι η Fed θα μειώσει τα επιτόκια, απομονώνοντας έτσι την αγορά από την επιβράδυνση της οικονομίας λόγω της εμπορικής διαμάχης με την Κίνα.

Η μετοχή της Microsoft σημείωσε τις καλύτερες επιδόσεις από το πρώτο κλείσιμο του δείκτη πάνω από τις 26.000 μονάδες. Η Visa, η Cisco Systems και η Nike επίσης έχουν ενισχυθεί πολύ.

Ο Τζερόμ Πάουελ επισήμανε ότι η οικονομία των ΗΠΑ δείχνει στοιχεία επιβράδυνσης το τελευταίο διάστημα, εν μέσω συνεχιζόμενων αβεβαιοτήτων και επισήμανε ότι η Fed θα ενεργήσει λαμβάνοντας υπόψη τις συνθήκες αυτές.

«Ο πληθωρισμός βρίσκεται κάτω από το στόχο 2% της Fed, ενώ διασταυρούμενες αιτίες αβεβαιότητας, όπως οι εμπορικές εντάσεις και οι ανησυχίες για την παγκόσμια ανάπτυξη, επιδρούν στην οικονομική δραστηριότητα και το outloook της οικονομίας», επισήμανε συγκεκριμένα ο επικεφαλής της Fed, υπογραμμίζοντας ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ θα «ενεργήσει καταλλήλως» ώστε να δοθεί ώθηση στην υποτονική ανάπτυξη.

Την ίδια στιγμή, ο S&P 500 επίσης σημείωσε ρεκόρ με κέρδη 0,2%, ολοκληρώνοντας στις 2.999,91 μονάδες, αν και ενδοσυνεδριακά κατάφερε να ξεπεράσεις τις 3.000 μονάδες.

Τέλος, ο τεχνολογικός Nasdaq υποχώρησε 0,1% στις 8.196 μονάδες.

Οι μετοχές της UnitedHealth σημείωσαν άνοδο πάνω από 5%, αφότου ο Λευκός Οίκος απέσυρε την πρόταση για την κατάργηση του rebate στα φάρμακα. Η CVS Health και η Cigna επίσης ενισχύθηκαν με 4,7% και 9,2% αντίστοιχα.

Η μετοχή της Delta Air Lines ενισχύθηκε κατά 1,1% καθώς κατέγραψε καλύτερα κέρδη από τα αναμενόμενα.

Τέλος, η Amazon ενισχύθηκε 0,7%, καθώς το μερίδιο αγοράς της ξεπέρασε τα 1 τρισεκατομμύριο δολάρια.