Μικτές τάσεις στις ευρωαγορές στη σκιά των γεωπολιτικών εντάσεων

Μικτές τάσεις στις ευρωαγορές στη σκιά των γεωπολιτικών εντάσεων

Μικτά πρόσημα καταγράφουν οι δείκτες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να είναι σαφώς επηρεασμένοι από τις γεωπολιτικές εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και το συγκρουσιακό πλαίσιο που αναδύεται μεταξύ ΗΠΑ, Σαουδικής Αραβίας και Ιράν.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 υποχωρεί κατά 0,2%, εν πολλοίς εξαιτίας της πτώσης στην τιμή της μετοχής της Ryanair μετά τα απογοητευτικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε ο αερομεταφορέας χαμηλού κόστους.

Στους επιμέρους δείκτες γερμανικός DAX υποχωρείς κατά 0,16%, ενώ απώλειες σημειώνει και ο γαλλικός CAC 40 κατά 0,22%. Στον αντίποδα ο FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,11%. 

Στην περιφέρεια ο ισπανικός ΙΒΕΧ 35 υποχωρεί κατά 0,09% και ο δείκτης του Μιλάνου, FTSE MIB καταγράφει τις μεγαλύτερες απώλειες, υποχωρώντας κατά 1,41%.

Το σαββατοκύριακο ο Ντόναλντ Τραμπ έβαλε εκ νέου φωτιά στη γεωπολιτική σκακιέρα εξαπολύοντας απειλές κατά του Ιράν μέσω Twitter. Έτοιμη να απαντήσει με όλη της τη δύναμη δήλωσε και η Σαουδική Αραβία.

Στα εταιρικά νέα, η Ryanair ανακοίνωσε τα χαμηλότερα ετήσια κέρδη την τελευταία τετραετία γεγονός που οδήγησε τη μετοχή της σε πτώση 5%

Στο μεταξύ αναταραχή στις αγορές αναμένεται να προκαλέσει η απόφαση της Google φέρεται να ανακαλέσει την άδεια της Huawei Technologies για χρήση λειτουργικού συστήματος Android, μπλοκάροντας τη δυνατότητα του κινεζικής εταιρείας να λαμβάνει updates του Android.