Μικρά κέρδη και «συγκρατημένη» αισιοδοξία στη Wall

Μικρά κέρδη και «συγκρατημένη» αισιοδοξία στη Wall

Με μικρά κέρδη συνεχίζουν τις σημερινές συναλλαγές οι τρεις βασικοί δείκτες δείκτες της Wall Street με τους επενδυτές να εμφανίζονται επιφυλακτικά αισιόδοξοι σχετικά με τις εμπορικές σχέσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.

Συγκεκριμένα, η αμερικανική κυβέρνηση εξέδωσε ειδική άδεια που επιτρέπει στις αμερικανικές εταιρείες να συνεχίσουν να συναλλάσσονται για ακόμη τρεις μήνες με τη Huawei.

Πρόκειται για απόφαση που σύμφωνα με αναλυτές έχει στόχο αφενός να αποφορτίσει κάπως την ένταση που έχει δημιουργηθεί στις αμερικανο-κινεζικές σχέσεις, αφετέρου να χαλαρώσει την πίεση πάνω στην κινεζική εταιρεία.

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κερδίζει 0,54% ή 137 μονάδες ή στις 25.823 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq ενισχύεται κατά 0,89% ή 68,80 μονάδες στις 7.770 μονάδες. Ο S&P 500 κερδίζει 19 μονάδες ή 0,67% στις 2.839 μονάδες.

Στο μεταξύ, με κοινή τους επιστολή προς τον Ντ. Τράμπ, Nike, Adidas και άλλες εταιρείες αθλητικών ειδών ζητούν να επανεξετάσει την επιβολή δασμών σε παπούτσια που κατασκευάζονται στην Κίνα, υποστηρίζοντας πως θα έχουν «καταστροφικές» συνέπειες για τους καταναλωτές μας, τις ίδιες τις εταιρείες και την αμερικανική οικονομία στο σύνολό της.

Συνολικά, 173 εταιρείες υπέγραψαν την εν λόγω ανοικτή επιστολή προς τον Αμερικανό πρόεδρο, η οποία επεστάλη επίσης στον υπουργό Οικονομικών, Στιβ Μνούσιν, τον υπουργό Εμπορίου, Γουίλμπορ Ρος και τον διευθυντή του Εθνικού Οικονομικού Συμβουλίου, Λάρι Κούντλοου.

Σε άλλα εταιρικά νέα, η μετοχή της Tesla χάνει 4,17% και κινείται σε χαμηλά δυόμιση ετών. Αφορμή στάθηκε ανάλυση της Morgan Stanley, σύμφωνα με την οποία η «καρδιά» των προβλημάτων της Τesla είναι οι παραγωγικές δυνατότητες και κατά συνέπεια η ικανότητα να ανταποκριθεί στη ζήτηση. 

Νωρίτερα, σε θετικό έδαφος ολοκλήρωσε τις σημερινές συναλλαγές η πλειοψηφία των ασιατικών αγορών με τον Nikkei ωστόσο να χάνει 0,01%.