Κέρδη στην Ευρώπη με ώθηση από την Κίνα

Κέρδη στην Ευρώπη με ώθηση από την Κίνα

Ανοδικά κινούνται οι βασικοί ευρωπαϊκοί δείκτες παρά τις ανησυχίες ότι η οικονομία της Κίνας επιβραδύνεται εν μέσω του εμπορικού πολέμου με τις ΗΠΑ.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 ενισχύεται κατά 0,5%, ενώ ο κλάδος των πρώτων υλών οδηγεί τα κέρδη με άνοδο 1,3%. Παράλληλα, ενώ ο κλάδος των τροφίμων και των ποτών υποχωρεί 0,2% και είναι ο μόνος που διαπραγματεύεται αρνητικά.

Στα ταμπλό, ο γερμανικός δείκτης DAX καταγράφει κέρδη 0.72%, ο γαλλικός CAC 40 ενισχύεται κατά 0,23% στις 5,585 μονάδες, ενώ ανοδικά κινείται και ο FTSE 100 στο Λονδίνο κατά 0,05% στις 7.509 μονάδες.

Στην περιφέρεια ο ισπανικός ΙΒΕΧ 35 ενισχύεται κατά 0,37% στις 9.324 μονάδες και ο δείκτης του Μιλάνου FTSE MIB κινείται ανοδικά 0,23% στις 22.234 μονάδες.

Τέλος, στην Πορτογαλία ο PSI 20 σημειώνει ισχυρά κέρδη 1,4% στις 5,258 μονάδες.

Οι επενδυτές έχουν στραμμένη την προσοχή στα τελευταία οικονομικά στοιχεία την της Κίνας, καθώς δημοσίευσε στοιχεία για το δεύτερο τρίμηνο, τα οποία δείχνουν πως η οικονομία της αυξήθηκε κατά 6,2%.

Πρόκειται για τον πιο αργό ρυθμό εδώ και 27 χρόνια. Ωστόσο, η αύξηση του ΑΕΠ της Κίνας ήταν σύμφωνη με τις προσδοκίες, ενώ τα στοιχεία για τη βιομηχανική παραγωγή, τις λιανικές πωλήσεις και τις επενδύσεις παγίου κεφαλαίου ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών.

Οι κινεζικές μετοχές ενισχύθηκαν από τα νέα στοιχεία, ενώ ο δείκτης της Σαγκάη ενισχύθηκε 0,76% και το σύνθετος Shenzhen κατά 1,26%.

Στα εταιρικά νέα, η βελγική-ολλανδική εταιρία βιοτεχνολογίας Galapagos είδε τις μετοχές της να ενισχύονται πάνω από 17%, σημειώνοντας ιστορικά υψηλά επίπεδα, αφότου η αμερικάνικη Gilead Sciences ανακοίνωσε ότι αποκτά πρόσθετο μερίδιο 5,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην εταιρεία.