Απώλειες στην Ευρώπη με το «βλέμμα» στη Fed

Απώλειες στην Ευρώπη με το «βλέμμα» στη Fed

Απώλειες σημείωσαν για δεύτερη ημέρα οι δείκτες στην Ευρώπη, καθώς οι επενδυτές επεξεργάζονται τις ανακοινώσεις του προέδρου της Federal Reserve, Τζερόμ Πάουελ, σχετικά με μια αύξηση των επιτοκίων.

Ο επικεφαλής της Fed αναφέρθηκε στην πορεία της οικονομίας των ΗΠΑ, σχολιάζοντας πως θα δράσει αναλόγως για να επιτευχθεί η ανάπτυξη, ενώ παράλληλα εξέφρασε την ανησυχία του για το κρυπτονόμισμα libra που ετοιμάζει το Facebook.

Σε αυτό το κλίμα, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 υποχώρησε 0,2%, με τους περισσότερους τομείς σε αρνητικό έδαφος.

Ο γερμανικός δείκτης DAX υποχώρησε κατά 0,51%, ο FTSE 100 υποχώρησε οριακά και ο γαλλικός CAC 40 σημείωσε επίσης οριακή πτώση.

Στον ευρωπαϊκό νότο ο ισπανικός δείκτης ΙBEX 35 έχασε 0,23%, ενώ αντίθετα ο δείκτης του Μιλάνου FTSE MIB ενισχύθηκε 0,73%.

Tην ίδια ώρα συνεχίζεται η ένταση ανάμεσα σε ΗΠΑ και Βρετανία καλά κρατεί με αφορμή τη δημοσίευση διπλωματικών τηλεγραφημάτων του πρεσβευτή του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ουάσιγκτον και τα σχόλια που έκανε εναντίον του ίδιου αλλά και της Τερέζα Μέι, ο Ντόναλντ Τραμπ.

Το βλέμμα της αγοράς στρέφεται επίσης στις εμπορικές διαπραγματεύσεις μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας, αφότου ο σύμβουλος του Λευκού Οίκου Larry Kudlow είπε ότι αξιωματούχοι από τις δύο μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου πραγματοποιήσαν μια «εποικοδομητική» τηλεφωνική συζήτηση την Τρίτη.

Στα εταιρικά νέα, οι μετοχές της Deutsche Bank μείωσαν τις απώλειές τους και κατάφεραν να ενισχυθούν σχεδόν 1% μετά την ανακοίνωση του σχεδίου αναδιάρθρωσης της τράπεζας, σύμφωνα με το οποίο η γερμανική τράπεζα θα επικεντρωθεί περισσότερο στην εγχώρια αγορά.