Ανοδικά η Ευρώπη καθώς απομακρύνονται οι εμπορικές εντάσεις

Ανοδικά η Ευρώπη καθώς απομακρύνονται οι εμπορικές εντάσεις

 

Ανοδικές κινήσεις ακολούθησαν σήμερα οι βασικοί δείκτες στις ευρωαγορές καθώς η αγορά ανακάμπτει από την εμπορική διαμάχη της Κίνας με τις ΗΠΑ.

Παράλληλα, οι επενδυτές επικεντρώνονται στην απόφαση της Ουάσινγκτον να δώσει εντολή για εκκένωση των αμερικανικών διπλωματικών αποστολών στο Ιράκ από «το μη αναγκαίο προσωπικό» – ενώ λίγο αργότερα, Γερμανία και Ολλανδία ανακοίνωσαν ότι διακόπτουν προσωρινά την εκπαίδευση των ιρακινών ενόπλων δυνάμεων.

Οι εξελίξεις αυτές ερμηνεύθηκαν ως αποτέλεσμα της ανησυχίας που υπάρχει για θερμό επεισόδιο» στον Περσικό Κόλπο, ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ιράν, με πιθανή εμπλοκή της Ρωσίας και του Ισραήλ.

Σ'' αυτό το κλίμα, ο πανευρωπαϊκός  Stoxx 600 ενισχύθηκε κατά 1,2% με όλους τους κλάδους που δραστηριοποιούνται σε αυτόν να κινούνται σε θετικό έδαφος.

Στα ταμπλό, κέρδη κατέγραψε ο βρετανικός FTSE 100 κατά 0,78% στις 7.353 μονάδες ενώ σε ανάλογο κλίμα κινήθηκε και ο DAX της Γερμανίας με κέρδη 1,74% στις 12.310 μονάδες.

Προχωρώντας στη Γαλλία, κέρδη σημείωσε ο CAC 40 κατά 1,37% στις 5.448 μονάδες.

Στην περιφέρεια, κέρδη κατέγραψε και η Ιταλία με τον FTSE MIB κατά 1,38% στις 21.151 μονάδες όπως και η Ισπανία με τον IBEX 35 που ενισχύθηκε 1,39% στις 9.304 μονάδες.

Τέλος, οριακά ολοκλήρωσε και ο PSI 20 στην Πορτογαλία στις 5.129 μονάδες.

Σημειώνεται ότι οι συντηρητικοί της Βρετανίδας πρωθυπουργού, Τερέζα Μέι δήλωσαν την Τετάρτη ότι θα ψηφίσουν τη συμφωνία διαζυγίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θα τεθεί στο κοινοβούλιο για τέταρτη φορά τον επόμενο μήνα.