Walmart και Cisco «ανεβάζουν» τον Dow

Walmart και Cisco «ανεβάζουν» τον Dow

Με κέρδη διαπραγματεύονται οι δείκτες της Wall Street καθώς τα εταιρικά αποτελέσματα ενισχύουν το επενδυτικό κλίμα στον αντίποδα των ανησυχιών που πλήττουν την αγορά και οφείλονται στην εμπορική διαμάχη ΗΠΑ-Κίνας.

Ο βιομηχανικός Dow Jones ενισχύεται 115 μονάδες ή 0,51% στις 25.778 μονάδες, ο S&P 500 κερδίζει 15 μονάδες στις 2.868 μονάδες. Τέλος ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται 44 μονάδες στις 7.866.

Οι μετοχές της Walmart ενισχύονται πάνω από 3%, αφότου ο όμιλος ανακοίνωσε τα κέρδη του πρώτου τριμήνου τα οποία ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών. Η εταιρεία δήλωσε επίσης ότι βρίσκεται σε «καλή θέση» για να επιτύχει τους στόχους της για το 2019.

Η Cisco Systems ανακοίνωσε επίσης καλύτερα από τα αναμενόμενα τριμηνιαία κέρδη, με τη μετοχή της να καταγράφει κέρδη 4%.

Την ίδια στιγμή, το κλίμα παραμένει βαρύ στις σχέσεις Ηνωμένων Πολιτειών και Κίνας, μετά την πρόσφατη εκατέρωθεν επιβολή δασμών, αλλά και τις απειλές που αντάλλαξαν οι δύο πλευρές. Παρά δε τις διαβεβαιώσεις ότι οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν, το φάντασμα του γενικευμένου εμπορικού πολέμου πλανάται πάνω όχι μόνο πάνω από τις δύο χώρες, αλλά και σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Υπενθυμίζεται πως ο Ντ. Τραμπ αναμένεται να υπογράψει εντός της εβδομάδας εκτελεστικό διάταγμα το οποίο θα απαγορεύει στις εταιρείες στις ΗΠΑ να χρησιμοποιούν τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό που κρίνεται ότι εγείρουν κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια, ουσιαστικά αποκλείοντας κάθε συναλλαγή με την κινεζική εταιρεία-κολοσσό των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας Huawei.