Ζητά από στελέχη να κάνουν «δώρο» ένα μισθό, ενώ απολύει 18.000 υπαλλήλους
Deutsche Bank

Ζητά από στελέχη να κάνουν «δώρο» ένα μισθό, ενώ απολύει 18.000 υπαλλήλους

Σε τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, ζητήθηκε από εκατοντάδες υψηλόβαθμα στελέχη της τράπεζας να δεχθούν εθελοντικά μείωση μισθού, ανέφεραν καλά πληροφορημένες πηγές στους Financial Times. Την ίδια ώρα εννιά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της γερμανικής τράπεζας έχουν δεχτεί ήδη να χαρίσουν έναν μίσθο.

Ο CEO, Κρίστιαν Σέβινγκ δήλωσε στην ετήσια γενική συνέλευση ότι η απόφαση ήταν μέρος του ευρύτερου σχεδίου περικοπής του κόστους. Τα τελευταία χρόνια ο Σέβινγκ προσπαθεί να εφαρμόσει το σχέδιο που αφορά στην μείωση κατά 18.000 στις θέσεις εργασίας, την συρρίκνωση της επενδυτικής της τράπεζας, και την εστίασή της στις επιχειρήσεις και πελάτες με μεγάλη περιουσία. 

Η προσπάθεια αυτή, ωστόσο, εμποδίζεται από την επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας, τα πολύ χαμηλά επιτόκια στην Ευρωζώνης και τελευταία την κρίση του κορονοϊού.

Τα σκάνδαλα κακοδιαχείρισης, η αποτυχημένη προσπάθεια να ανταγωνισθεί τις μεγάλες τράπεζες της Wall Street και πιο πρόσφατα, η ματαιωθείσα συγχώνευση με την Commerzbank έχουν δημιουργήσει μια περίεργη κατάσταση στην Deutsche Bank, μία δεκαετία και πλέον από την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση.

Ενδεικτικό των παραπάνω είναι ότι το 2019 κατέγραψε μεγαλύτερες του αναμενόμενου ζημιές, ύψους 5,7 δισ. ευρώ, για πέμπτο συνεχόμενο έτος.