Ζελένσκι: Η Ουκρανία προετοιμάζεται για ρωσική επίθεση στο Ντονμπάς

Ζελένσκι: Η Ουκρανία προετοιμάζεται για ρωσική επίθεση στο Ντονμπάς

Η Ουκρανία προετοιμάζεται για μια νέα ρωσική επίθεση στην περιοχή του ανατολικού Ντονμπάς, δήλωσε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι. «Ετοιμαζόμαστε για νέες απόπειρες επίθεσης της Ρωσίας στην περιοχή, για να εντείνει κατά κάποιο τρόπο την κίνησή της στη νότια Ουκρανία», είπε ο πρόεδρος της Ουκρανίας σε ομιλία του.

Σύμφωνα με το BBC από τότε που η Ρωσία απέτυχε να καταλάβει το Κίεβο στην αρχή της εισβολής στα τέλη Φεβρουαρίου, ο έλεγχος του Ντονμπάς έγινε ένας από τους κύριους στόχους της.

«Οι κατακτητές δεν θέλουν ακόμα να παραδεχτούν ότι βρίσκονται σε αδιέξοδο και η λεγόμενη «ειδική επιχείρηση» τους έχει ήδη χρεοκοπήσει», ανέφερε ο Ζελένσκι και κάλεσε για άλλη μια φορά τη Δύση να επιβάλει εμπάργκο πετρελαίου στη Ρωσία.

«Εργαζόμαστε επίσης για να ενισχύσουμε τις κυρώσεις στη Ρωσία. Οι εταίροι πρέπει να λαμβάνουν αποφάσεις που περιορίζουν τους δεσμούς της Ρωσίας με τον κόσμο κάθε εβδομάδα», είπε και πρόσθεσε πως «οι κατακτητές πρέπει να αισθάνονται το αυξανόμενο κόστος του πολέμου για αυτούς, να το νιώθουν συνεχώς».