Ζ. Ζάεφ: Με τη συμφωνία αναγνωρίζεται αιώνια η «μακεδονική» εθνότητα και γλώσσα

Ζ. Ζάεφ: Με τη συμφωνία αναγνωρίζεται αιώνια η «μακεδονική» εθνότητα και γλώσσα

Για ιστορική στιγμή που θα καθορίσει το μέλλον των παιδιών της πΓΔΜ έκανε λόγο ο Ζόραν Ζάεφ σε ομιλία του στο Κρούτσεβο, λίγες ημέρες πριν το δημοψήφισμα για τη Συμφωνία των Πρεσπών. 

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ, εάν επικρατήσει το «Ναι» «δεν πρόκειται να ντροπιαστούμε ξανά με την ονομασία FYROM» ενώ αντίθετα διασφαλίζεται αιώνια η αναγνώριση της «μακεδονικής» ταυτότητας και γλώσσας.

«Το "Μακεδονικό" έθνος θα είναι αιώνια αναγνωρισμένο από όλο τον κόσμο, όσοι μιλούν τη "μακεδονική" γλώσσα θα αναγνωρίζονται παντού» είπε συγκεκριμένα, επισημαίνοντας παράλληλα ότι επρόκειτο για έναν δύσκολο συμβιβασμό καθώς «θα πρέπει να προσθέσουμε έναν γεωγραφικό προσδιορισμό στο όνομα της χώρας».

Όπως τόνισε όμως ο κ. Ζάεφ, «πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, να ξεχάσουμε τις πολιτικές μας διαφορές. Οι πολιτικοί έρχονται και παρέρχονται, η “Μακεδονία” είναι εδώ για πάντα. Αυτή που μας κρατά ενωμένους σ' αυτή τη γη, αυτή που αξίζει τον κόπο για να ενωθούμε, για τα παιδιά μας και το μέλλον μας».