Ζ. Ζάεφ: Κανείς στο μέλλον δεν μπορεί να αμφισβητήσει τον «μακεδονικό λαό» και την «μακεδονική γλώσσα»

Ζ. Ζάεφ: Κανείς στο μέλλον δεν μπορεί να αμφισβητήσει τον «μακεδονικό λαό» και την «μακεδονική γλώσσα»

Πετύχαμε τους στόχους μας να αναγνωριστεί η ταυτότητα και η γλώσσα μας, δήλωσε ο Ζόραν Ζάεφ κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης στη Γευγελή το βράδυ της Κυριακής, ενόψει του δημοψηφίσματος της 30ης Σεπτεμβρίου για την επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Σύμφωνα με την ειδησεογραφική ιστοσελίδα libertas.mk, ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ έκανε αλλεπάλληλες αναφορές στα κέρδη που αποκόμισε η χώρα του από την συμφωνία με την Ελλάδα.

Ο Ζ. Ζάεφ τόνισε ιδιαίτερα το γεγονός ότι πλέον αναγνωρίστηκε η "μακεδονική γλώσσα", διαψεύδοντας τον ισχυρισμό του υπουργού Εξωτερικών Ν. Κοτζιά ότι έχει αναγνωριστεί από το 1977 σε συνδιάσκεψη του ΟΗΕ

«Ξέραμε τι έπρεπε να διαφυλάξουμε. Τη γλώσσα και την ταυτότητα. Και η Ελλάδα τα αναγνώρισε αυτά. Υπάρχει "μακεδονική" γλώσσα στη συμφωνία. Αναγνωρίζω τη δυσφορία με τις γεωγραφικές αναφορές αλλά ξέρω και τα οφέλη από τη συμφωνία» είπε ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ και συνέχισε:

«Η "μακεδονική" γλώσσα είναι πλούσια σε διαλέκτους και γι'' αυτό αξίζει να ενταχθεί στις γλώσσες της Ε.Ε. Έχουμε ένα κράτος που αναγνωρίζεται από όλο τον κόσμο, στο οποίο ομιλείται η "μακεδονική" γλώσσα που αναγνωρίζεται από όλο τον κόσμο. Πετύχαμε τους στόχους των πατέρων και των παππούδων μας» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, για να καταλήξει λέγοντας ότι "κανείς στο μέλλον δεν μπορεί να αμφισβητήσει τον μακεδονικό λαό και τη μακεδονική γλώσσα".

Χθες Κυριακή, ο Ζ. Ζάεφ με ανάρτησή του στο twitter δήλωσε ότι ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς και ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν «επιβεβαίωσαν ότι έχουμε ένα κράτος, έναν «μακεδονικό» λαό και μια «μακεδονική γλώσσα» που αναγνωρίζεται από όλο τον κόσμο», εκφράζοντας τη χαρά του για τα «κέρδη» των Σκοπίων από τη συμφωνία των Πρεσπών.

Επίσης, δεν παρέλειψε να απευθύνει άλλη μια φορά πρόσκληση για συμμετοχή στο δημοψήφισμα της 30ης Σεπτεμβρίου «για ψήφους υπέρ της Ευρωπαϊκής Μακεδονίας. Μη μείνετε στο σπίτι σας. Στις 30 Σεπτεμβρίου ψηφίζουμε και γράφουμε ιστορία».