ΥΠΕΞ Σαουδικής Αραβίας: Απορρίπτουμε την εκτίμηση της CIA για τον φόνο του Κασόγκι

ΥΠΕΞ Σαουδικής Αραβίας: Απορρίπτουμε την εκτίμηση της CIA για τον φόνο του Κασόγκι

Την εκτίμηση της CIA για τον φόνο του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι απέρριψε ο υπουργός Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας, Άντελ αλ Τζουμπέιρ.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στην εφημερίδα Ας Σαρκ αλ Άουσατ και σχολιάζοντας δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία η CIA έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ο σαουδάραβας πρίγκιπας διάδοχος Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν διέταξε τον φόνο, έκρινε ότι οποιοσδήποτε τέτοιος ισχυρισμός «δεν έχει καμιά βάση στην αλήθεια και κατά συνέπεια τον απορρίπτουμε».

Επίσης, ο επικεφαλής της διπλωματίας της Σαουδικής Αραβίας τόνισε επίσης πως η Άγκυρα διαβεβαίωσε το Ριάντ πως όταν ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε πως η δολοφονία του Κασόγκι στις 2 Οκτωβρίου μέσα στο σαουδαραβικό προξενείο στην Κωνσταντινούπολη διατάχθηκε από το ανώτατο επίπεδο των αρχών του βασιλείου, «δεν είχε σκοπό (να βάλει στο στόχαστρο) τον πρίγκιπα διάδοχο με αυτό το σχόλιο».

Σημειώνεται πως χθες τετ α τετ για την υπόθεση Κασόγκι είχαν οι Γκουτέρες - Τσαβούσογλου. Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, δεν ζήτησε τη διεξαγωγή έρευνας των Ηνωμένων Εθνών για την υπόθεση της δολοφονίας του Σαουδάραβα δημοσιογράφου. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ