YouGov: Το 65% των Βρετανών στηρίζει τα διαβατήρια εμβολιασμού

YouGov: Το 65% των Βρετανών στηρίζει τα διαβατήρια εμβολιασμού

Την ώρα που το ένα τρίτο των ενηλίκων στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού, η μεγάλη πλειοψηφία τάσσεται υπέρ της θεσμοθέτησης των «διαβατηρίων εμβολιασμού» που θα επέτρεπαν την επιστροφή σε μια πιο φυσιολογική ζωή.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της YouGov, την οποία επικαλείται το πρακτορείο Bloomberg, το 65% των Βρετανών τάσσονται υπέρ της έκδοσης του επίμαχου εγγράφου που θα επέτρεπε στους εμβολιασμένους να επιστρέψουν σε χώρους εργασίας, μπαρ και ακόμη και να ταξιδέψουν.

Επιπρόσθετα, το 76% των Βρετανών υποστηρίζει ότι πρέπει να απαιτείται απόδειξη εμβολιασμού για άτομα που εισέρχονται στο Ηνωμένο Βασίλειο από το εξωτερικό το συντομότερο δυνατό, ενώ το 16% να αντιτίθεται στην ιδέα. 

Επιπρόσθετα, οι Βρετανοί ηλικίας 65 ετών και άνω, το 77% τάσσονται υπέρ της ταχείας διάθεσή διαβατηρίων εμβολιασμού στο Ηνωμένο Βασίλειο, σε σύγκριση με το 47% ηλικίας μεταξύ 18 και 24 ετών.

Η υποστήριξη για τα διαβατήρια εμβολιασμού ήταν σε γενικές γραμμές υψηλή σε όλο το πολιτικό φάσμα, καθώς και μεταξύ των όσων ψήφισαν υπέρ ή κατά του Brexit.

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου επανεξετάζει την ιδέα της απαίτησης απόδειξης εμβολιασμού για ορισμένες δραστηριότητες, η οποία καθίσταται ήδη υποχρεωτική στο Ισραήλ.