Ξεπέρασαν τις 700.000 τα κρούσματα στην Ισπανία - Παρατείνονται τα αυστηρά μέτρα στην Πορτογαλία

Ξεπέρασαν τις 700.000 τα κρούσματα στην Ισπανία - Παρατείνονται τα αυστηρά μέτρα στην Πορτογαλία

Ακόμη 10.650 επιβεβαιωμένα κρούσματα ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας της Ισπανίας σήμερα με τον συνολικό τους αριθμό από την έναρξη της πανδημίας να ανέρχεται πλέον σε 704.209.

Σε αυτό συμπεριλαμβάνονται 3.471 κρούσματα που διαγνώστηκαν τις τελευταίες 24 ώρες, ωστόσο αυτοί οι ημερήσιοι απολογισμοί τείνουν να είναι πολύ μεγαλύτεροι μετά την αναδρομική επικαιροποίηση του αριθμού των μολύνσεων και υπερβαίνουν τα 10.000 κρούσματα την ημέρα κατά το μεγαλύτερο μέρος της περασμένης εβδομάδας.

Το σύνολο των νεκρών από επιπλοκές της νόσου Covid-19 έφθασε τους 31.118, από 31.034 χθες Τετάρτη. Οι ημερήσιοι θάνατοι ανέρχονται στα υψηλότερα επίπεδά τους από τις αρχές Μαΐου, ωστόσο είναι πολύ μικρότεροι από το ρεκόρ των σχεδόν 900 στα τέλη Μαρτίου.

Στο μεταξύ, στην Πορτογαλία παρατείνονται μέχρι τις 14 Οκτωβρίου τα αυστηρά μέτρα που έχουν ληφθεί για να αντιμετωπιστεί η πανδημία, καθώς συνεχίζεται η καθημερινή αύξηση των κρουσμάτων στη χώρα.

Όλη η χώρα θα παραμείνει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης –καθεστώς που επιβλήθηκε στις 15 Σεπτεμβρίου– μέχρι τις 14 Οκτωβρίου. Αυτό σημαίνει ότι επιτρέπονται οι συναθροίσεις μέχρι 10 προσώπων και όλα τα εμπορικά καταστήματα πρέπει να κλείνουν από τις 8 μέχρι τις 11 το βράδυ.

Η Πορτογαλία, όπου έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής 71.156 κρούσματα, αρχικά επαινέθηκε για τον τρόπο που αντιμετώπισε την πανδημία. Τώρα, τα κρούσματα αυξάνονται αλματωδώς και μόνο χθες Τετάρτη ανακοινώθηκε ότι εντοπίστηκαν άλλες 802 μολύνσεις.

Η υπουργός Μαριάνα Βιεϊρά ντα Σίλβα είπε ότι η κυβέρνηση θα επανεξετάσει την κατάσταση σε δύο εβδομάδες.

Η κυβέρνηση αποφάσισε επίσης σήμερα να παρατείνει την απαγόρευση φεστιβάλ και άλλων εκδηλώσεων μέχρι τα τέλη του έτους.