Ξεκίνησε η δεύτερη φάση της εκστρατείας ανοσοποίησης στην Ινδία

Ξεκίνησε η δεύτερη φάση της εκστρατείας ανοσοποίησης στην Ινδία

Η δεύτερη φάση της εξελισσόμενης εκστρατείας ανοσοποίησης στην Ινδία άρχισε σήμερα, με τον Ινδό πρωθυπουργό Ναρέντρα Μόντι να λαμβάνει την πρώτη δόση του εμβολίου του —του Covaxin, που παράγει η Bharat Biotech— στο Ινστιτούτο Ιατρικών Επιστημών Όλης της Ινδίας (All India Institute of Medical Sciences, AIIMS).

Η νέα φάση του εμβολιασμού έχει σκοπό να ανοσοποιηθούν οι πολίτες άνω των 60 ετών καθώς και οι πολίτες άνω των 45 ετών με συννοσηρότητες.

Από την έναρξη της εκστρατείας ανοσοποίησης στο γιγαντιαίο κράτος της Ασίας, τη 16η Ιανουαρίου, έχουν πλέον εμβολιαστεί σχεδόν 15 εκατομμύρια άνθρωποι, στη μεγάλη τους πλειονότητα μέλη του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Παράλληλα, το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας της Ινδίας ανακοίνωσε σήμερα Δευτέρα ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 15.510 κρούσματα του SARS-CoV-2, με τους ανθρώπους που έχουν μολυνθεί από τον νέο κορονοϊό στη χώρα να φθάνουν τους 11.112.241.

Το ίδιο διάστημα, οι θάνατοι ακόμη 106 ασθενών με την COVID-19 αύξησαν τον απολογισμό της πανδημίας στους 157.157 νεκρούς ως εδώ. Τα επιλεγόμενα ενεργά κρούσματα είναι 168.627 (+4.116 σε σύγκριση με την προηγουμένη).

Η Ινδία κατατάσσεται δεύτερη παγκοσμίως ως προς τον αριθμό των κρουσμάτων του νέου κορονοϊού, τα οποία έχουν αρχίσει να αυξάνονται ξανά τις τελευταίες ημέρες, ενώ βρίσκονταν σε υποχώρηση τους τελευταίους μήνες.