7ος χρόνος, ημέρα 2148η
Σάββατο, 18 Σεπτεμβρίου 2021

WSJ: Υπό διωγμό Facebook, Google και Twitter από το Χονγκ Κονγκ

WSJ: Υπό διωγμό Facebook, Google και Twitter από το Χονγκ Κονγκ
AP Photo/Vincent Yu

Κολοσσοί τεχνολογίας όπως το Facebook, Twitter, Google απειλούν να αποχωρήσουν από το Χονγκ Κονγκ, λόγω νομοθεσίας που προωθεί η τοπική κυβέρνηση και η οποία θα αυστηροποιεί το πλαίσιο για τη χρήση των προσωπικών δεδομένων χρηστών από τις μεγάλες επιχειρήσεις του κλάδου.

Μια επιστολή που εστάλη από μια ομάδα βιομηχάνων και επιχειρήσεων που περιλαμβάνει τις εταιρείες διαδικτύου εξέφραζε την ανησυχία ότι οι προγραμματισμένοι κανόνες για την αντιμετώπιση του doxing θα μπορούσαν να θέσουν το προσωπικό τους σε κίνδυνο ποινικών ερευνών ή διώξεων που σχετίζονται με αυτό που οι χρήστες των εταιρειών δημοσιεύουν στο διαδίκτυο. Το doxing αφορά την πρακτική της έρευνας με βάση το διαδίκτυο και της μετάδοσης ιδιωτικών πληροφοριών ή πληροφοριών ταυτοποίησης.

Σύμφωνα με την Wall Street Journal, η νομοθεσία θα προβλέπει πρόστιμο 128.800 αμερικανικών δολαρίων και ποινές φυλάκισης έως 5 χρόνια για όσους καταστούν διαθέσιμα προς αγορά και πώληση διαδικτυακά τα προσωπικά στοιχεία των πελατών.

Σημειώνεται ότι το doxing βρίσκεται στο ραντάρ του Γραφείου Συνταγματικών Υποθέσεων και Ηπειρωτικών Υποθέσεων του Χονγκ Κονγκ από το 2019 και τις διαδηλώσεις με στόχο την απομάκρυνση του κρατιδίου από την επιρροή της Κίνας.