7ος χρόνος, ημέρα 2181η
Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου 2021

WSJ: Η Κίνα ετοιμάζεται για πιθανή κατάρρευση της Evergrande

WSJ: Η Κίνα ετοιμάζεται για πιθανή κατάρρευση της Evergrande

Για πιθανή κατάρρευση του υπερχρεωμένου κινεζικού ομίλου Evergrande φαίνεται πως ετοιμάζονται οι κινεζικές αρχές αφού ζητούν από τις τοπικές κυβερνήσεις να προετοιμαστούν σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal το οποίο επικαλείται αξιωματούχους με γνώση των συνομιλιών.

Ως «προετοιμασία για πιθανή καταιγίδα» χαρακτηρίζουν την συγκεκριμένη κίνηση οι αξιωματούχοι σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Οι οδηγίες σε φορείς των τοπικών κυβερνήσεων και σε κρατικές επιχειρήσεις φαίνεται πως μιλούν για παρέμβαση μόνο την ύστατη στιγμή στην περίπτωση που η Evergrande δεν καταφέρει να διαχειριστεί τις υποθέσεις της με συντεταγμένο τρόπο.

Οι τοπικές κυβερνήσεις έχουν επιφορτιστεί με την αποτροπή ταραχών και τον μετριασμό των αλυσιδωτών αντιδράσεων στους αγοραστές ακινήτων και την ευρύτερη οικονομία.

Η Evergrande, η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρία ανάπτυξης ακινήτων στην Κίνα, έχει πληρωμές τόκων ομολόγων 83,5 εκατ. δολαρίων που πρέπει να καταβληθούν σήμερα και 47,5 εκατ. δολαρίων που πρέπει να πληρωθούν την επόμενη εβδομάδα. Εάν δεν πληρώσει μέσα σε 30 ημέρες από την προγραμματισμένη ημερομηνία πληρωμής, θα θεωρηθεί πως έχει κηρύξει στάση πληρωμών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ