ΥΠΟΙΚ Γαλλίας: Μείωση 15% της οικονομικής δραστηριότητας λόγω καραντίνας

ΥΠΟΙΚ Γαλλίας: Μείωση 15% της οικονομικής δραστηριότητας λόγω καραντίνας

Η επιβολή εκ νέου καραντίνας στη Γαλλία θα προκαλέσει πτώση της οικονομικής δραστηριότητας κατά περίπου 15%, εκτίμησε απόψε ο υπουργός Οικονομικών Μπρουνό Λε Μερ.

Υπενθυμίζοντας ότι στην πρώτη καραντίνα η δραστηριότητα μειώθηκε κατά 30%, κυρίως λόγω της «κατάρρευσης του κατασκευαστικού τομέα», η κυβέρνηση στοχεύει αυτή τη φορά, λαμβάνοντας υπόψη τα μέτρα που λαμβάνονται για τη στήριξη των επιχειρήσεων, σε μια επιβράδυνση της τάξης του 15%.

Ο υπουργός είπε επίσης ότι το συνολικό κόστος της οικονομικής στήριξης των εταιρειών κατά τη διάρκεια της καραντίνας θα ανέλθει στα 15 δισεκ. ευρώ για κάθε μήνα. Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν θα ισχύσουν μέχρι την 1η Δεκεμβρίου, όμως ενδέχεται να παραταθούν.

Ο Λε Μερ είπε ότι η γαλλική κυβέρνηση θα εισαγάγει φοροαπαλλαγές για τους ιδιοκτήτες ακινήτων οι οποίοι είναι πρόθυμοι να μην εισπράξουν ένα μέρος του ενοικίου που τους οφείλουν εταιρείες οι οποίες αναγκάστηκαν να κλείσουν λόγω των μέτρων.

Από το μέτρο αυτό θα επωφεληθούν οι εταιρείες με λιγότερους από 250 εργαζόμενους που διατάχθηκαν να κλείσουν, καθώς και ξενοδοχεία και εστιατόρια. Για την περίοδο από τον Οκτώβριο μέχρι τον Δεκέμβριο, οι ιδιοκτήτες που θα αρνηθούν να εισπράξουν ενοίκια τουλάχιστον ενός μήνα θα λάβουν φοροαπαλλαγή ίση με το 30% του ενοικίου αυτού.