Κορονοϊός: Υποχρεωτικό τεστ για όσους επιστρέφουν στη Γερμανία από «περιοχές κινδύνου»

Υποχρεωτικό τεστ για όσους επιστρέφουν στη Γερμανία από «περιοχές κινδύνου»

Σε τεστ για κορονοϊό θα υποβάλλονται υποχρεωτικά όσοι ταξιδιώτες επιστρέφουν στη Γερμανία από «περιοχές κινδύνου», δήλωσε το μεσημέρι ο υπουργός Υγείας Γενς Σπαν, κατόπιν συνεννόησης με τις κυβερνήσεις των ομόσπονδων κρατιδίων.

Νωρίτερα, την επιβολή υποχρεωτικής εξέτασης για κορονοϊό σε όσους επιστρέφουν στη Γερμανία από «περιοχές κινδύνου» ζήτησε από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας Μάρκους Σέντερ, ενώ, μετά τον εντοπισμό εστίας κρουσμάτων σε φάρμα της νοτιοανατολικής Βαυαρίας, ανακοίνωσε υψηλότερα πρόστιμα για όσους παραβιάζουν τους κανόνες περιορισμού της πανδημίας.

Με το βλέμμα στους τουρίστες οι οποίοι θα επιστρέψουν από περιοχές με υψηλό αριθμό κρουσμάτων κορονοϊού, ακόμη και εντός Ευρώπης, ο κ. Σέντερ εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για τον κίνδυνο κάποιοι ταξιδιώτες «να φέρουν μαζί τους» και τον κορονοϊό και ανακοίνωσε ότι ήδη από το περασμένο Σαββατοκύριακο, όποιος προσγειώνεται στα αεροδρόμια Μονάχου και Νυρεμβέργης, μπορεί εθελοντικά να υποβληθεί σε τεστ δωρεάν. Ήδη, όπως ανακοίνωσε η βαυαρική κυβέρνηση, 1500 άτομα έχουν κάνει χρήση αυτής της δυνατότητας.

Σε ό,τι αφορά τα νέα κρούσματα κορονοϊού που εντοπίστηκαν σε φάρμα λαχανικών στο Μάμινγκ της Κάτω Βαυαρίας, ο Μάρκους Σέντερ ανακοίνωσε ότι στο εξής οι παραβιάσεις των κανόνων υγιεινής θα επισύρουν πρόστιμο ύψους έως και 25.000 ευρώ έναντι 5.000 που ήταν μέχρι σήμερα.