Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2020, 19:04

-A +A

ΥΠΕΞ Ιταλίας: Διαψεύδει τη συνεργασία με Τουρκία για εξορύξεις

Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2020, 19:04
ΥΠΕΞ Ιταλίας: Διαψεύδει τη συνεργασία με Τουρκία για εξορύξεις
-A +A

Tο ιταλικό υπουργείο εξωτερικών εξέδωσε πριν λίγο ανακοίνωση σχετικά με τις «φήμες που κυκλοφόρησαν στον Τύπο για τυχόν διαπραγμάτευση της Ιταλίας με την Τουρκία, για εκμετάλλευση πετρελαϊκών πόρων», επισημαίνοντας ότι στερούνται βάσης και τονίζοντας ότι υποστηρίζει τη συνεργασία όλων των παράκτιων χωρών για την εκμετάλλευση των ενεργειακών πόρων στη Μεσόγειο.

Χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή του αναφέρει ότι: «οι φήμες που κυκλοφόρησαν στον Τύπο σύμφωνα με τις οποίες η Ιταλία φέρεται να διαπραγματεύεται με την Τουρκία με στόχο την εκμετάλλευση των πετρελαϊκών πόρων, στα ανοικτά της Λιβύης, στο πλαίσιο του πρόσφατου μνημονίου συνεργασίας της Άγκυρας με την Τρίπολη για την οριοθέτηση των υφαλοκρηπίδων, στερούνται βάσης».

Παράλληλα, στην ίδια ανακοίνωση προσθέτει τα εξής: «αυτό που η Ιταλία υποστηρίζει εδώ και καιρό είναι ότι η εκμετάλλευση των ενεργειακών πόρων στην Μεσόγειο θα έπρεπε να ιδωθεί ως μια ευκαιρία που πρέπει να αδράξει κανείς, μέσω της συνεργασίας όλων των παράκτιων χωρών. Αυτό απαιτεί, μεταξύ των άλλων, η οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών να πραγματοποιηθεί διαμέσου διαπραγμάτευσης μεταξύ των ενδιαφερόμενων πλευρών. Είναι η θέση που εκφράσαμε τους τελευταίους μήνες, στις τουρκικές αρχές, σε όλες τις συναντήσεις μας».

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Παρασκευή, 10 Απριλίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα