ΥΠΕΞ Γερμανίας: Απαιτείται αποσαφήνιση θεμάτων για την επανεκκίνηση του τουρισμού

ΥΠΕΞ Γερμανίας: Απαιτείται αποσαφήνιση θεμάτων για την επανεκκίνηση του τουρισμού

Δεν υπάρχει ακόμη καμία οριστική συμφωνία στον κυβερνητικό συνασπισμό Χριστιανοδημοκρατών-Χριστιανοκοινωνιστών και Σοσιαλδημοκρατών (CDU-CSU-SPD) για την επανεκκίνηση των διασυνοριακών ταξιδιών για τουρισμό στην Ευρώπη.

«Υπάρχουν στο θέμα αυτό μια σειρά από αρκετά δύσκολα ζητήματα για να αποσαφηνιστούν, τα οποία ξεκινούν από το εξωτερικό και φτάνουν μέχρι τις ομοσπονδιακές και τοπικές αρχές», δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών στο Βερολίνο και ανέφερε συγκεκριμένα θέματα όπως «τα μέτρα υγιεινής, τα αεροπορικά ταξίδια και τον συντονισμό με την Ευρωπαϊκή Ένωση επί τη βάσει των κατευθυντηρίων γραμμών των Βρυξελλών».  

«Από αυτή την άποψη, βρισκόμαστε στη φάση της συμφωνίας ανά τομέα. Η τρέχουσα ταξιδιωτική οδηγία ισχύει έως τις 15 Ιουνίου, και είναι λογικό ότι χρειαζόμαστε έναν νέο κανονισμό για μετά», πρόσθεσε η εκπρόσωπος.

Σύμφωνα με προηγούμενες πληροφορίες, το ομοσπονδιακό υπουργικό συμβούλιο σχεδιάζει να εξετάσει ένα "έγγραφο βασικών θεμάτων" στις 3 Ιουνίου, το οποίο θα χρησιμεύσει ως βάση για μια συμφωνία με τις χώρες των διακοπών σχετικά με τους κανόνες προστασίας από λοιμώξεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

AP Photo/dpa, Rainer Jensen