ΥΠΑΜ Κίνας: «Το μεγαλύτερο ζήτημα εθνικής ασφάλειας είναι η Ταϊβάν»

ΥΠΑΜ Κίνας: «Το μεγαλύτερο ζήτημα εθνικής ασφάλειας είναι η Ταϊβάν»

Ο Κινέζος υπουργός Άμυνας Γουέι Φένγκε δήλωσε σήμερα ότι η απάντηση στο «ερώτημα για την Ταϊβάν» αποτελεί «το μεγαλύτερο ζήτημα εθνικής ασφάλειας» για την Κίνα και ότι καμία δύναμη δεν μπορεί να αποτρέψει την «επανένωση» της Κίνας.

Οι τάσεις απόσχισης είναι καταδικασμένες να αποτύχουν σύμφωνα με τις δηλώσεις του Κινέζου ΥΠΑΜ στην διάρκεια της έναρξης ενός φόρουμ στο Πεκίνο (Σιανγκσάν), που αποτελεί αποτελεί την απάντηση του Πεκίνου, στο φόρουμ ασφάλειας που πραγματοποιείται στην Σιγκαπούρη (Shangri-La Dialogue).

Οι εντάσεις μεταξύ της Κίνας και της Ταϊβάν έχουν ενταθεί στον ορίζοντα των επικείμενων προεδρικών εκλογών, στην Ταϊβάν τον Ιανουάριο.

Η Ταϊβάν αποτελεί το πιο ευαίσθητο ζήτημα εδαφικής ακεραιότητας, για την Κίνα.

«Η Κίνα είναι η μοναδική τόσο σημαντική χώρα στον κόσμο που δεν έχει ακόμη επανενωθεί συνολικά,» είπε χαρακτηριστικά ο Γουέι.

«Η απάντηση στην ερώτηση της Ταϊβάν, ώστε να πραγματοποιηθεί η πλήρης επανένωση της Κίνας, είναι η ακαταμάχητη τάση της εποχής μας, το μεγαλύτερο εθνικό συμφέρον της Κίνας και ο σωστός δρόμος να ακολουθήσουμε και η επιθυμία όλου του κινεζικού λαού,» δήλωσε ο Κινέζος ΥΠΑΜ.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

AP Photo/Kin Cheung