Υπ. Άμυνας Τουρκίας: Με τους S-400 αποκτάμε ένα σημαντικό πλεονέκτημα

Υπ. Άμυνας Τουρκίας: Με τους S-400 αποκτάμε ένα σημαντικό πλεονέκτημα

«Η Τουρκία δεν θα επιτρέψει ποτέ κανένα βήμα ή τετελεσμένο γεγονός στην Κύπρο, το Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο» επανέλαβε σήμερα ο Υπουργός Αμύνης της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ, επισημαίνοντας ότι η χώρα του αποκτά ένα σημαντικό πλεονέκτημα με την αγορά των S-400.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το πρακτορείο Ανατολού, ο κ. Ακάρ δήλωσε πως «όλοι πρέπει να ξέρουν πως στο Αιγαίο και στην Μεσόγειο δεν μπορεί να πετύχει κανένα σχέδιο που δεν θα υπάρχει η Τουρκική και η Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου». Παράλληλα, τόνισε ότι οι τουρκικές δυνάμεις θα συνεχίσουν να προστατεύουν τα δικαιώματα των Τουρκικών και Τουρκοκυπρίων στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

«Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις θα συνεχίσουν να είναι εγγυητές της ειρήνης και της ασφάλειας στην Κύπρο, σύμφωνα με τις διεθνείς συμφωνίες εγγύησης και συμμαχίας», είπε.

Για την αγορά του συστήματος πυραύλων S-400, ο Χ. Ακάρ δήλωσε: «Έχουμε φτάσει σε σημαντικό σημείο της διαδικασίας για την προμήθεια συστημάτων S-400 από τη Ρωσική Ομοσπονδία προκειμένου να ανταποκριθούμε στις επείγουσες ανάγκες του συστήματος αεράμυνας όσο το δυνατόν συντομότερα. Με αυτά τα συστήματα που αναμένεται να παραδοθούν το 2019, η χώρα μας θα έχει αποκτήσει ένα σημαντικό πλεονέκτημα», πρόσθεσε.

AP Photo