Τζ. Τριντό: Οι καναδικές μυστικές υπηρεσίες έχουν ακούσει τις ηχογραφήσεις της δολοφονίας Κασόγκι

Τζ. Τριντό: Οι καναδικές μυστικές υπηρεσίες έχουν ακούσει τις ηχογραφήσεις της δολοφονίας Κασόγκι

Ο καναδικές υπηρεσίες πληροφοριών έχουν ακούσει τις τουρκικές ηχογραφήσεις του τι συνέβη στον Τζαμάλ Κασόγκι, δήλωσε ο πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό, αν και, όπως είπε, δεν τις έχει ακούσει ο ίδιος προσωπικά.

«Οι υπηρεσίες πληροφοριών του Καναδά εργάζονται πολύ στενά για το θέμα αυτό με την τουρκική υπηρεσία πληροφοριών και ο Καναδάς έχει ενημερωθεί πλήρως για το τί είχε να μοιραστεί η Τουρκία και εγώ είχα συνομιλία με τον Ερντογάν πριν από μερικές εβδομάδες και εδώ στο Παρίσι είχαμε σύντομες ανταλλαγές [συναντήσεις] και τον ευχαρίστησα για το σθένος της ανταπόκρισης στην υπόθεση Κασόγκι», ανέφερε ο Τριντό.

Το Σαββατοκύριακο ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν ανέφερε πως ηχογραφήσεις της δολοφονίας έχουν δοθεί στις κυβερνήσεις των ΗΠΑ, της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Βρετανίας.

Ο Κασόγκι δολοφονήθηκε στο σαουδαραβικό προξενείο στην Κωνσταντινούπολη από μια ομάδα που είχε σταλεί από το Ριάντ. Οι σαουδαραβικές αρχές έχουν παραδεχθεί πως η δολοφονία ήταν προμελητημένη, όμως η σορός του δεν έχει βρεθεί.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ