Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2018, 20:21
Τελευταία ενημέρωση: 20:27

-A +A

Τζ. Μπόλτον: «Τρόικα της τυραννίας Βενεζουέλα, Κούβα και Νικαράγουα»

Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2018, 20:21
Τελευταία ενημέρωση: 20:27
Τζ. Μπόλτον: «Τρόικα της τυραννίας Βενεζουέλα, Κούβα και Νικαράγουα»
-A +A

Ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ Τζον Μπόλτον τόνισε ότι η εκλογή του νέου προέδρου της Βραζιλίας, Ζαίχ Μπολσονάρου είναι «θετικό σημάδι» για τη Λατινική Αμερική, χαρακτηρίζοντας παράλληλα την Κούβα, τη Βενεζουέλα και τη Νικαράγουα ως «Τρόικα της Τυραννίας», σε ομιλία που έδωσε στο Μαϊάμι σήμερα.

Ο Μπόλτον προανήγγειλε παράλληλα κυρώσεις εναντίον των χωρών αυτών. 

«Οι ΗΠΑ συνεργάζονται με κράτη όπως το Μεξικό, η Κολομβία, η Βραζιλία και πολλούς άλλους για να προωθήσουν  το κράτος δικαίου και να αυξήσουν την ασφάλεια για τον λαό μας. Οι πρόσφατες εκλογές του Ιβάν Ντούκε στην Κολομβία και του Ζαίχ Μπολσονάρου στην Βραζιλία είναι θετικά σημάδια για το μέλλον της περιοχής και δείχνουν την περιφερειακή δέσμευση ως προς τις αρχές της ελεύθερης αγοράς».

Παράλληλα τόνισε ότι υπό την προεδρία Ντόναλντ Τραμπ «δεν μπορούμε να είμαστε πλέον κατευναστικοί απέναντι σε δικτάτορες που βρίσκονται κοντά στις ακτές μας, ούτε να επιβραβεύουμε δολοφόνους και βασανιστές. Η Τρόικα της τυραννίας σε αυτό το ημισφαίριο -  Κούβα, Βενεζουέλα και Νικαράγουα - ήρθε η ώρα να τιμωρηθεί».

Αμερικανικά μέσα σημειώνουν ότι η ομιλία Μπόλτον είχε μεταξύ άλλων στόχο τους Κουβανοαμερικανούς πολίτες της Πολιτείας της Φλόριντα όπου διεξάγονται τις επόμενες μέρες οι μεσοπρόθεσμες εκλογές, ενώ παράλληλα ήθελε να δείξει ότι η εκλογή Μπολσονάρου στην Βραζιλία πρόκειται να αποτελέσει τον βασικό άξονα της πολιτικής της Ουάσινγκτον στην Λατινική Αμερική.

 AP Photo-A +A

Ροή Ειδήσεων

Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα