Τζ. Μπάιντεν: Θαυμάσια νέα αλλά πρέπει να περιμένουμε - Προχωράμε με την Task Force κατά του κορονοϊού

Τζ. Μπάιντεν: Θαυμάσια νέα αλλά πρέπει να περιμένουμε - Προχωράμε με την Task Force κατά του κορονοϊού

«Εξαιρετικά νέα» χαρακτήρισε τα δεδομένα που ανακοίνωσε η Pfizer για το εμβόλιο της o εκλεγμένος Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, προειδοποιώντας ωστόσο ότι ο εμβολιασμός σε μεγάλες ομάδες πληθυσμού απέχει ακόμη μήνες και ότι οι Αμερικανοί πρέπει να συνεχίσουν να φοράνε μάσκες και να τηρούν τα μέτρα αποστάσεων.

«Οι σημερινές ανακοινώσεις υπόσχονται την ευκαιρία για αλλαγή την επόμενη χρονιά, αλλά τα καθήκοντά μας παραμένουν τα ίδια», ανέφερε ο Τζο Μπάιντεν.

Εξάλλου σήμερα έγινε γνωστή η σύνθεση της Task Force κατά του κορονοϊου της οποίας θα ηγείται ο Ινδoαμερικανός με Βιβέκ Μάρτι που είχε διατελέσει γενικός χειρουργός στην κυβέρνηση Ομπάμα και είχε εκφράσει έντονες ανησυχίες για την «πολιτικοποίηση» του εμβολίου Covid-19 από τη κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Μάρτι, που θα συντονίζει την 12μελή «task force» του Μπάιντεν για την διαχείριση της πανδημίας, θα έχει για δεξί του χέρι τον Ντέιβιντ Κέσλελ, τον πρώην επικεφαλής της Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) και την Μαρσέλα Νουνιεζ Σμιθ, Καθηγήτρια του Γέιλ.

Σημειώνεται ότι μετά τη νίκη του, σε ομιλία του στο Ντέλαγουερ, ο Τζο Μπάιντεν είχε δηλώσει ότι το πρώτο μέλημά του μόλις αναλάβει τα προεδρικά του καθήκοντα στον Λευκό Οίκο, είναι η σύσταση μιας ειδικής ομάδας που θα αναλάβει την διαχείριση της πανδημίας του νέου κορονοϊού.

Ο απερχόμενος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ καλωσόρισε επίσης τα αποτελέσματα του πειραματικού εμβολίου της Pfizer Inc και την ώθηση που έδωσαν στη χρηματιστηριακή αγορά. Ο Ντόναλντ Τραμπ έγραψε σε καταχώρισή του στο Twitter: «Το χρηματιστήριο ανεβαίνει πολύ, το εμβόλιο έρχεται σύντομα. Αναφορά για 90% αποτελεσματικότητα. Τόσο σπουδαία νέα».