Τζ. Κόρμπιν: Να τεθεί το σχέδιο για το Brexit σε δεύτερο δημοψήφισμα

Τζ. Κόρμπιν: Να τεθεί το σχέδιο για το Brexit σε δεύτερο δημοψήφισμα

Ο ηγέτης του βρετανικού Εργατικού κόμματος Τζέρεμι Κόρμπιν κάλεσε όποιον γίνει ο νέος πρωθυπουργός της χώρας να θέσει σε δοκιμασία το σχέδιο για το Brexit με ένα δεύτερο δημοψήφισμα για την παραμονή ή την αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, λέγοντας ότι το κόμμα του θα πραγματοποιήσει εκστρατεία υπέρ της παραμονής.

Σε επιστολή προς τα μέλη του Εργατικού κόμματος, ο Κόρμπιν δήλωσε ότι το κόμμα θα πραγματοποιήσει εκστρατεία για να παραμείνει η χώρα στην ΕΕ και να σταματήσει τον όποιο νέο ηγέτη από το να βγάλει τη Βρετανία από το μπλοκ χωρίς μια συμφωνία ή να σταματήσει αυτό που χαρακτήρισε ένα «καταστροφικό Brexit των Τόρις (Συντηρητικών)».

«Όποιος γίνει νέος πρωθυπουργός θα πρέπει να έχει την αυτοπεποίθηση να θέσει τη συμφωνία του ή τη μη συμφωνία και πάλι στην κρίση του λαού σε δημοψήφισμα», αναφέρει ο Κόρμπιν στην επιστολή.

«Σε αυτές τις συνθήκες, θέλω να ξεκαθαρίσω ότι οι Εργατικοί θα κάνουν εκστρατεία υπέρ της Παραμονής και ενάντια στη μη συμφωνία ή σε μια συμφωνία των Τόρις που δεν προστατεύει την οικονομία και τις θέσεις εργασίας», προσθέτει.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ