Τζ. Κόρμπιν: Αποτροπή του no-deal και μετά κάλπες

Τζ. Κόρμπιν: Αποτροπή του no-deal και μετά κάλπες

Ο επικεφαλής του Εργατικού Κόμματος της Βρετανίας, Τζέρεμι Κόρμπιν δήλωσε σήμερα ότι θέλει εκλογές, αφού το κόμμα του αποτρέψει πρώτα ένα Brexit χωρίς συμφωνία.

«Πρέπει να ενωθούμε για να αποτρέψουμε ένα Brexit χωρίς συμφωνία - αυτή η εβδομάδα μπορεί να είναι η τελευταία μας ευκαιρία. Έπειτα, θα χρειασθούμε εκλογές», είπε ο Κόρμπιν κατά τη διάρκεια ομιλίας του, στο Σάλφορντ της Αγγλίας.

«Στις εκλογές αυτές, το Εργατικό Κόμμα θα δώσει στους ανθρώπους την ευκαιρία να ανακτήσουν τον έλεγχο και να έχουν τον τελικό λόγο σε δημοψήφισμα με αξιόπιστες επιλογές και για τις δύο πλευρές, περιλαμβανομένης της επιλογής της παραμονής» στην Ευρωπαϊκή Ένωση, πρόσθεσε.

Με τις δηλώσεις Κόρμπιν, δημιουργήθηκε σύγχυση καθώς δεν ξεκαθάρισε αν ζητά πρόωρες εκλογές ή απλά εκλογές στο τέλος της λήξης της θητείας της παρούσας κυβέρνησης.

Ο Κόρμπιν πρόσθεσε επίσης ότι «η πρόταση μομφής είναι παρούσα εκεί στο τραπέζι...εάν θα πρόκειται για μη συμφωνία, θα ψηφίσουμε υπέρ της παραμονής, εάν θα πρόκειται για οποιαδήποτε άλλη συμφωνία, τότε οι δημοκρατικές διαδικασίες του κόμματός μας θα αποφασίσουν ποια θέση θα υιοθετήσουμε».

Νωρίτερα, το BBC μετέδωσε ότι ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον εξετάζει το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών και πως εστάλη μήνυμα στους βουλευτές των Τόρις, πως δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιοι στις επόμενες εκλογές, εφόσον καταψηφίσουν την κυβερνητική πρόταση για το Brexit στην ψηφοφορία που θα γίνει εντός της εβδομάδας.